Skeppsläkaren gästbloggar

Detta bildspel kräver JavaScript.

Att byta ett grått, kallt och vinterregnigt Malmö mot tropiska farvatten i Andamanska sjön utanför Thailand är ett enkelt val. Så när Ludvig och Linda erbjöd oss att mönstra på i Langkawi för en seglats norrut bokades snabbt flygbiljetter. Med de två barnen Freja, och Eira for pappa Carl och mamma Frida mot paradiset.

Efter några dagars acklimatisering för bleka nordbor i Bangkok tog vi tåget söderut över gränsen till Malaysia. En kort  färjeresa senare möttes vi av glada och brunbrända vänner. Presenter och medikamenter packades upp liksom lite reservdelar till Mary. Middagen avnjöts iland i skjortärmarna till cikadornas tveksamt njutbara sång. I jollefärden ut hoppade marelden som eldflugor kring bogen.

Så tog seglingen vid, eller strängt taget, ganska mycket motorgång på grund av illvilliga vindar. Barnen leker kring bordet på däck i skydd av soltaket, och alternativen av lekar tycks oändliga med påhittiga barn och föräldrar. Efter hand kommer Freja och Otto på att de ska gifta sig när de blir stora och planerna för framtiden smids med stor frenesi och engagemang av alla fyra barn.

Mellan alla ansträngande snorklingar, middagar på stranden, bad och kalla öl får också läkarna jobba. Luddes rygg diskuteras, undersöks och behandlingar planeras, Lovis svinkoppor behandlas med tvätt och sprit och Linda får sina födelsemärken kollade på Fridas friluftsmottagning på en tropisk strand där varanerna lunkar under palmerna.

Inte dumt att för en stund byta klinik och bli skeppsläkare på S/Y Mary i värdfamiljens generösa famn!

/Carl Antonson

En reaktion på ”Skeppsläkaren gästbloggar

  1. Har läst lite då och då på bloggen, men nu har jag haft lite att göra på jobbet så jag har läst igenom allt från avfärden till nu. Är allt avundsjuk på allt ni fått se och uppleva. Själv kommer man sig inte utanför skärgården på sin lilla segelbåt…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s