Lucia Deluxe

Lucia

Som hemma, fast skönare

Medan Ludvig och jag har jobbat som tokar på båten de senaste tio dagarna har Lovis och Otto tillbringat varje eftermiddag tillsammans med farmor och farfar vid poolen på hotellet som ligger granne med vårt varv. Och som inte det vore roligt nog så bor det tre andra svenska barn på samma hotell. Så efter att knappt sett en annan svensk unge på flera år kunde vi igår skramla ihop till ett helt luciatåg.

Lovis tog täten med ljus i håret, tätt följd av tärnan Liv och den stolte stjärngossen Otto. Och  sist men inte minst kom den ståtlige pepparkaksgubben Jakob, och hans bruna lilla gumma Maja. Deras sång var precis så där trevande och söt som den brukar vara, och lussebullarna och pepparkakorna smakade som de skulle. Ändå saknades något.

Lovis bar ingen bylsig overall under särken, och Otto slapp mössan under struten. Där fanns inga huttrande föräldrar. Och framför allt ingen trängsel i en svettig gammal gymnastiksal, eller opersonlig aula. Bara en osedvanligt avslappnad liten publik under palmerna på stranden. Och fem glada små barn med sand mellan tårna.

Att komma i julstämning i ett land som Malaysia är inte så lätt. Men att fira lucia på värmen, det gör vi gärna igen.

14 reaktioner på ”Lucia Deluxe

 1. Passa på och fira lucia medans det går, hemma i Sverige får man inte fira Lucia hursomhelst. Pepparkaksgubbarna, både de ätbara och de i Luciatåget kan anses stötande mot folk med färgad hy, därför plockas de bort. Luciamorgon i SVT kompletteras med Rinkebyrappare och att ta foto på ungarna i luciatåget är inte tillåtet. Tänk om en person som vistas illegalt i Sverige fastnar på kortet!

  Gilla

 2. Åh vad härligt att ni fick fira Lucia tillsammans med våra fantastiska vänner Sandra och Liv och att vi på så sätt kom i kontakt med er sida.

  Gilla

 3. Harligt och som alltid intressant lasning. Klart Ni ar bast, ingen annan blog kommer i narheten 🙂 (Ni har min rost!)
  Nu nar SPOT ar kass, kan ni inte plotta for hand med passare och devider pa ”oversiks kartan” undrar jag? Det ar spannande att se exact var Ni haller hus… (kan man saga ”haller bat?)

  Gilla

  • Tålamod Bosse, tålamod! Nya SPOTen kommer seglande imorgon, med våra sydafrikanska vänner som fraktat den från Singapore. Tills dess seglar vi ingenstans, båten står fortfarande på torra land. Kram, LLL&O

   Gilla

 4. Tålamod sager Estie ar bestamt inte min starka sida lol. SPOT verkar vara en typiskt US product – designad av enastaende smarta genier men tyvarr tillverkad av klantiga money-faces! Det later trots allt som eder SPOT blir en valkommen jul-klapp for alla edra ”blog-followers” 🙂 Mmm, jag har bott pa land en vecka eller mer i gamla 40 foots ”Vitamin Sea” medan en ny motor med S-drev installerades i Newport NSW. Det blev mycket klattrande upp och ner pa taskiga stegar som standigt flyttades runt av folk. Det tycktes alltid fattas en stege! Inte kul om man vaknar tidigt och behover springa pa toan…”Shit happens”. Ni har min sympati – batar och besattning behover vatten for att trivas. Varma Australiska Jul-halsningar fran Estie och Bosse

  Gilla

  • Inge fel på SPOT. Tvärtom. En fantastisk liten pryl som levt ett synnerligen hårt liv hos oss i nästan 2½ år. Förvånar mig snarare att den hållit så länge. Och ännu mer att vi fick en ny alldeles gratis trots att garantin gått ut. Levererades inom Singapore på två dagar, men vi fick en öppning i vädret och valde att segla vidare så våra vänner fick ta emot den istället. Därav fördröjningen. Men nu har vännerna äntligen seglat ikapp och vi hoppas på att få igång nya SPOTen inom några dagar.

   Men det där med toaletten känns igen. Barnen ser rätt roliga ut när de på morgonen klättrar ner för stegen i bara underkläderna med håret på ända och far tvärs över hamnplan på sina kick-bikes för att gå på toa : )

   /L

   Gilla

 5. Linda, jag erkanner att mina fordommar ar baserade pa manga andra US prylar an SPOT som jag inte har erfarenhet av. Men t.ex. en ny elektronisk $4,000.00 USA pryl som vi knappt hunnit anvanda pajade i Mondags.. Och det finns manga andra US exempel!. I tandvard skall det helst vara japansk,tysk eller svensk utrustning, tack. PS: Hur gar det med er ”plastic fantastic”IRIDIUM fran USA?
  Hmm, sparkcykel race till muggen? Har man brottom sa ar det …. brottom!!

  Gilla

  • Iridium ja, maken till dålig apparat. Så ömtålig att vi knappt vågar titta på den. Dessutom direkt användarfientlig. Men de har visst kommit ut med en ny modell nu, som de påstår är lite bättre … /L

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s