Vad gör man inte för lite sill …

Hemlängtan?

Idag har vi rest i fem timmar. Mest med buss och tåg. Men också till fots och med taxi. Vi har åkt ett femtiotal rulltrappor, gått genom flera kilometer av transithallar och köfållor, köpt biljetter tolv gånger, gjort femton byten och fyra gränspassager. Vi har undersökts med metalldetektorer, fått våra väskor genomsökta, lämnat våra fingeravtryck, utsatts för en kemisk helkropsscanning (!?) och fått totalt 16 nya stämplar och fyra klistermärken i våra pass.

Att resa till IKEA i Singapore från den malaysiska gränsstaden Johor Bahru borde inte vara svårare än att ta sig mellan Malmö och Köpenhamn. Men det är det. Men vad gör man inte för lite svensk mat. Nu kan julen komma när den vill; vi är redo.

9 reaktioner på ”Vad gör man inte för lite sill …

 1. Oj, vilken tripp ni fick men det blev fina godsaker ni fick med er tillbaka 🙂 Synd att ni inte kunde, bara av en händelse, råka segla upp på IKEAs infart som vi gjorde när vi kom till Taiwan! För att hämta hem vår underbara Adoptivdotter Jolin! Då kom vi visserligen till hotellet i taxi men i allafall, efter 23 timmar på resande fot. Är det första vi ser med stora gula bokstäver på blå botten att IKEA ligger under vårt hotell!!! Kändes något märkligt när vi varit på IKEA i Stockholm bara ett par dagar innan vi reste 😉
  Hoppas ni lägger ut spännande bilder från Singapore 🙂 Taiwan är något ni borde se när ni är i krokarna 😉 det är oroligt vackert!
  Segla lugnt.

  Gilla

 2. Oooh, KALLES!!! Det har IKEA slutat salja i sina Australiska hallar. Numera bara ”IKEA-branding” som galler. Tyvarr ar ”Erzats-kaviar” inte alls lika smarrit som blonda KALLES, eller ens billigare. Border-security: Singapore ar valdigt likt ett tropiskt Stockholm JAVISST, men Malaysia ar langt – langt – langt fran akta Danskt gemyth. Hur tror du en fysisk grans mellan Sverige och… Algeriet skulle se ut? Sverige och Danmark ar akta broder-lander, Malaysia ar ett akta Muslimskt land med apartheid pa manga nivaer. T.ex.nar vi besokte en doende slakting (som besokt oss i Melbourne) pa ett sjukhus, fann vi den gamle mannen pa en madrass pa golvet. Unga intagna Muslimer hade alla sang-partyn under besoks-tiden och kunde se ner pa Icke-Muslimerna pa golv-nivan. Malaysias fd. ledare Dr. Mahathir bin Mohamad reser till sjuhus i Singapore! Ni borde kanske fundera pa att flytta pa baten till en marina i Singapore? Vattnet ar t.ex mycket renare over gransen an i betydligt smutsigare Malaysia. Estie har en trevlig kusin gift med mannen ansvarig for Singapores vatten kvalitet och jag tror han har gjort ett fb… bra jobb… Psst, glom Taiwan aven om det ar vackert dar…. borta… 🙂 Singapore is good!

  Gilla

  • Mest IKEA-brandat här också. De sålde till och med öl under eget varumärke. Svensk IKEA-ÖL!!! Men matavdelningen var avsevärt bättre än den i Brisbane som vi besökte för ett år sedan.

   Singapore må vara renare, men också betydligt dyrare. Här i Malaysia betalar vi 30 kr natten för utmärkt marina. I Singapore kan du gånga det priset med tio. Och vi upplever folket här minst lika trevliga som i Singapore. Men det är klart, Singapore är naturligtvis en betydligt mer spännande stad än Johor.

   Allt gott,
   Linda

   Gilla

 3. Pepparkaksdegen måste väl ändå vara det bästa?! 😉
  Hur gör ni inför jul? Får ni adventsstämning? Pyntar ni Mary? Jag skulle gärna se ett inredningsreportage från er, hur ser det ut? Spännande för en landkrabba som endast. känner till typ Gotlandsbåten… Ja ni hör ju vilken marin nivå jag är på.
  Var beräknar ni fira julen? Hoppas ni njuter av all mat, att den var värd alla stämplar!

  Hälsningar från alltid lika nyfikna

  Josefin 🙂

  Gilla

  • Jo, Langkawi är faktiskt det enda stället i Sydostasien där vi varit förut. Minns det som väldigt trevligt. Tänkte också göra ett stopp i Penang på vägen dit. Seglar idag, får se hur långt vi kommer. Vädret är lite skakigt här …/Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s