Från oss alla, till er alla …

Mary X-mas

Framme i Sydney!

SYDNEY, AUSTRALIEN. Vilken tur, vi hann! sa Lovis lättad när vi angjorde Sydney i eftermiddags. Sådana som vi måste nämligen föranmäla till tomten var vi planerar att hålla till på julafton, hur ska han annars hitta oss. Så det gjorde vi, redan i höstas. Sydney!

Det för årstiden ovanligt dåliga vädret och de sydliga vindarna höll på att äventyra hela julen. Men nu är vi äntligen här, med fyra dagars marginal till julafton. Ankrade mittemot Sydney Fishmarket, position S33° 52,379’ E15° 11, 232’. Julbelysningen är tänd och Santa Baby (Ottos favoritjulsång) flödar ur utehögtalarna i masten. Tomten kan inte missa oss.

24 reaktioner på ”Från oss alla, till er alla …

 1. Mary X-mas to U all onboard S/Y Mary og godt sejler Nytår. Jeg håber I mødte min gamle bekendte Adrian i Coff Habour All the best Claus København & Malmø

  Gilla

  • Någon Adrian såg vi inte till i Coffs Harbour. Men det var trevligt ändå. Nåja, en riktig håla egentligen men stränderna var fina och surfvågorna höga. Väntar fortfarande på dina bästa tips för Salomonöarna dit färden går nästa år. Hoppas du och Carl Emil får en riktigt fin jul. Kram.

   Gilla

 2. Härligt! Ha en fantastisk jul, hoppas att värmen kommer lagom till julafton. Här går barnen och hoppas på snö, själv är jag helt tillfreds med barmarken! Kram till er alla från Limhamn

  Gilla

 3. God Jul till er på andra sidan klotet!!
  Här har det precis kommit lite snö (i Stockholm trakten), men det är risk att den töar bort till julafton!

  Gilla

 4. Hej allihop!

  Håller på att skriva julkort vill även skriva till er men det får bli såhär. God Jul och Gott nytt båtår önskar vi i Kulla.
  Även Båtsman önskar God Jul jag var och klappade honom för någon dag sedan och han var tjock och fin. Ha det riktigt bra!
  Familjen Persson

  Gilla

 5. Hej!

  Har följt er resa från start med stort nöje. Är imponerad, har själv barn och seglar på västkusten och vet att bara barn på båten är en utmaning i sig.

  Var i Sydney för något år sedan och tyckte Manly var trevligt utflykt – men jag antar att ni har sett många stränder vi detta laget 🙂

  Annars är ett tips Blue Mountains om man vill se annat än hav och stränder,

  http://www.bluemts.com.au/

  Man kan ta tåg ifrån Circular Quay och tar ca 1.5 timmar

  Lycka till!

  Gilla

  • Hej Jonas, Blue Mountains ser jättekul ut. Det är många som tipsat om det. Våra barn är ruskigt förtjusta i olika typer av ”fordon” så det blir klockrent. Tack. Hoppas du och din familj får en fin jul. /Skeppstomtarna

   Gilla

  • Verkar vara en rolig vän av hemsidan att dömma. Jag gillar den här meningen: ”Sven’s Viking Pizza is the only place where you can be treated like a king, and fed like a warrior.” Nästan oemotståndligt. Dessutom lockar han med svensk kebabsås på kebaben, bara en sån sak. Åt kebab här i Oz för mindre än en vecka sedan och konstaterade att kebab helt enkelt inte smakar kebab utan svensk kebabsås. Får kanske pallra oss ut till Bondi och ta oss en närmare titt på Sven’s Viking Pizza.. Attans dyrt dock, hälsar från dig och förväntar oss rabatt : ) /Linda

   Gilla

 6. Härligt att ni ”hann” före tomten. På västkusten ser vi fram emot en grön/grå jul och har vi tur slipper vi mer blåsande på ett tag och kan kanske till och med få lite sol på själva julafton. Önskar er alla en riktigt härlig jul.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s