En hyllning till Göran

Lovis skriver inbjudningar till kvällens motorfest.

PANAMA CITY. Tänk dig en mekaniker som ger klara besked. En mekaniker som är uppvuxen med just din motor, och har 30 års erfarenhet som dieseltekniker. En mekaniker som stött på just ditt problem, om och om igen. Som tålmodigt svarar på alla dina frågor, och bara genom att titta på en bild kan tala om exakt vad som ligger bakom dina bekymmer och vad du ska göra åt saken. Och samtidigt förmedla detta på ett begripligt sätt. På distans. Jodå, en sådan mekaniker finns. Och i vårt fall heter han Göran. Göran Dieselmeken Lindgren.

Göran dök upp från ingenstans när vi behövde honom som mest. På bloggen. Om vi förstår saken rätt ligger en av våra trogna bloggläsare bakom miraklet. Och vi är oändligt tacksamma.

Sa jag att vår motor går igen? Jaså inte det. Ja så är det i alla fall. Och för första gången känns det som vi verkligen har gått till botten med våra problem. En snebelastning på kugghjulet som driver pumpen var boven i dramat. Och Göran, han har förstås varit på rätt spår hela tiden.

I kväll blir det motorfest på Mary af Rövarhamn. Klockan åtta. Välkomna!

22 reaktioner på ”En hyllning till Göran

 1. Hej,

  Det är bara att gratulera. Bosse Bildoktorn har fått en kollega i Göran Dieseldoktorn.
  Som tack får ni skicka honom några bananer från Kurre Kurre Duttön 😉

  Gilla

 2. Tyvärr kan jag inte komma på er motorfest, men ta gärna en 12 eller 16 årig single malt whisky för mig om du har, det går fint med en kall öl åxå. Jag är glad att motorn lever igen, hoppas bara att er kille som satte ihop dieselpumpen tog bort dom fula skärningarna som jag skrev i ett av alla mail.
  Jag kommer fortsätta att kolla in er blogg, det känns kul att ha kunnat hjälpa till lite.
  Själv fortsätter jag med mina dieselpumpar, om ni vill se mig & min lilla specialverkstad live så har jag en liten kanal på youtube där jag pratar utrikeska.
  Varma perkinshälsningar / Göran

  Gilla

 3. Göran, riktigt intressanta videor!
  Kommer att gå igenom de alla sen 🙂

  Kul att motorn är igång, förhoppningsvis är detta sista inlägget om just den.. 🙂

  Gilla

 4. Hallå! Vågar man återkomma med ett GRATTIS och har ni säkert kommit över ”bäcken” och kan ropa HEJ? Ni tycks ju vara glada och då är alla vi som tänker på er också glada förstås. Har ni även kommit underfund med hur luften kom in i bränslesystemet och har åtgärdat det? Kram, ANDY.

  Gilla

  • Ja, tror faktiskt att vi löste luftproblemet igår med. Det problemet får jag skylla på att jag inte vant mig riktigt med vårt nya stora Racor-förfilter. När man luftar det så lyfter man helt enkelt lite på locket och pumpar fram bränsle tills det nästan rinner över. Detta har jag gjort vid ett antal tillfällen på senare tiden. Jag trodde filtret var så stort att de skulle räcka länge, men vi har ju haft en del bakterier i tanken, så vårt filter har varit i stort sett tätt. Detta har fått dieseln att stiga rakt upp i filtret och rinna över kanten fastän filterbehållaren har varit nästan tom på diesel. Det har alltså gjort att vi haft väldigt låg bränslenivå i filtret som dessutom var igensatt. Jag tror och hoppas i alla fall att det är förklaringen.
   Nu är filtret bytt, filterbehållaren full med diesel och dieseln i tankarna är så rena att man inte ens kan se några spår av bakterier eller annat i bottensatsen.
   /Ludvig

   Gilla

   • OK, du har säkert sugit åt dig alla välmenta råd från olika håll angående diverse felaktiga komponenter i bränslet och missar nog inte något i fortsättningen. Bränt barn skyr som bekant elden… Jag tycker det verkar som om vi alla kan hoppa jämfota över bäcken och ropa HEJ tillsammans!
    Det känns verkligen som en lättnad… Ha det gott, krama familjen!

    Gilla

 5. Vi är så glada för er skull, för nu väntar äntligen Stilla Havet framför er. Det skall dock erkännas att dessa historier skapar lite ångest hos oss andra långseglare för även om man kan en del så kan man inte lika mycket som Göran! Kan man kidnappa denna Göran och ha med sig ombord tro? Var bor han? Alla olyckor ger förnyad lärdom och vishet, även denna! Segla stolta vidare västerut! Eric o Birgitta, Ariel IV

  Gillad av 1 person

 6. Ante me att de va en klurig smålänning som som dolde sig bakom namnet Göran Dieselmeken. För övrigt har han sin verksamhet i närheten av där jag bor. Om ni vill åker jag över till honom med en flaska malt. Men glöm inte att skicka pengar då 😉

  Gilla

 7. Låter som att det är roligt att segla igen. Förra inlägget lät hopplöst dystert. Önskar er fortsatt välgång!
  /Christian

  Gilla

 8. Men åååhhhhh! Jag blir alldeles tårögd när jag läser detta – så här 4 år senare! 🙂 Vad underbart!!! Jag har just läst om era motorproblem med en liten klump i magen (Flashbacks till en sommar för två år sen när vi hade återkommande motorproblem och mer än en gång tvingades ta oss fram och lägga till utan motor med vår gamla långkölade segelbåt och en fem månaders bebis ombord… Kanske ingenting mot era problem, men farlederna på västkusten i ”rusningstrafik” kan vara nog så utmanande!).
  Jag har sett Familjer på äventyr (är gammal vän till Ingrid), och fastnade för er och ert äventyr! Så hamnade jag på er blogg och håller nu på och läser inlägg för inlägg från början! 🙂 Härligt att få hänga med!

  Gillad av 1 person

  • Va roligt. Jag chattade faktiskt med den där mekanikern häromdagen. Han hängde med oss på hela resan efter det. Det är underligt hur människors vägar korsas. /Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s