Åh nej, ännu en ö utan bilar

Detta bildspel kräver JavaScript.

”Snälla, snälla mamma. Nästa gång kan vi väl segla till ett ställe där det finns bilar, kan vi inte det? Snälla mamma”. Otto vädjar med sin allra lenaste röst. Jag ser besvikelsen i hans ögon när han inser att vi är på väg att angöra ännu en bilfri ö. En strand, några palmer och en liten strandbar. Det är allt som finns här. Inga bilar, inga vägar. Ingenting. Bara lugn och ro. Urtrist tycker Otto, men vi andra trivs. Lovis har redan hoppat i det trettio-gradiga vattnet, utrustad med flytväst, snorkel och cyklop. Hon är i sitt rätta element.

Vi befinner oss i Kuna-indianernas rike, utanför Panamas karibiska kust. I San Blas, 350 orörda paradisöar omringade av turkosblått vatten och fiskrika rev. Tillsammans med goda vänner från förr har vi de senaste veckorna utforskat ett tiotal av dessa öar. Vi har badat, snorklat och plockat snäckor.  Ätit färsk frukt och nyfångad fisk, hummer eller krabba varje dag. Besökt indianbyar, klättrat i kokospalmer och gått på upptäcktsfärd. Levt det enkla goda livet.

Men allting har ett slut. Imorse påbörjade familjen Albinsson den långa resan hem till Umeå igen. Och med samma flyg anlände vår näste gast; journalisten Anders Hellberg har mönstrat på som förste lindragare inför den stundande kanalfärden. Ja, så är det faktiskt. Fyra stycken lindragare ska man ha enligt kanalbolagets regler. Så vi måste hitta ett par till.

Imorgon lägger vi San Blas bakom oss, och sätter kursen mot civilisationen. Mot Colon, och Panamakanalen. Snart Otto, snart. Bara ett par dagar till …

4 reaktioner på ”Åh nej, ännu en ö utan bilar

 1. Man brukar säga att man inte saknar kon förrän båset är tomt. Så är det väl kanske också även för Otto.

  Här hemma på västkusten har båtsäsongen smygstartat lite lätt. Andra helgen vi ger oss ut nu och vädret denna påskhelg påminner lite om sommar faktiskt. Det är bara temperaturen i vattnet som skiljer sig markant. 10 grader är INTE lämpligt för dopp.

  Önskar er en Glad Påsk och hoppas att påskharen hittar även till er.

  Gilla

 2. Glad Påsk önskar alla vi på Rövarhamn! När ni kommer hem till Sverige igen får Otto och Lovis köra traktor och fyrhjuling med oss.
  Hälsar Lydia o Claudia.

  Gilla

  • Hej Lydia och Claudia!

   Lovis och Otto vill både köra fyrhjuling och traktor. Ni har ju redan styrt Mary när vi var på väg till Svartklubben, men nästa gång får ni prova igen. Lovis och Otto har också börjat träna på att segla jollen. Så nästa gång vi ses kan de visa hur man seglar den också.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s