En stor dag för Otto

NUKU HIVA, MAQUESASÖARNA. Finns det vägar här mamma, finns det vägar här? Den frågan ställer lille Otto nästan varje gång vi angör en ny hamn. Hans största besvikelse under hela resan var San Blas, bara sand och kokospalmer var han än tittade. Här på Marquesas finns det faktiskt bilar, i alla fall pick-ups och jeepar. Men många av de vikar och byar vi har besökt har helt saknat vägförbindelse. Idag var dock en riktigt stor dag i Ottos liv. Dagen då han såg ett amfibiefordon, en båt och bil i ett. Ja just det, en sån där som bara finns i James Bond-filmer.

Den märkliga skapelsen har kört fram och tillbaka här i viken hela dagen, mellan stranden och den superyacht som ligger ankrad en bit ut. Tillhör tydligen en rik belgare, men så mycket mer information än så lyckades vi inte pumpa ur den vitklädde välkammande chauffören. Läste på internet att man kan hyra superyachten i fråga för en miljon dollar i månaden. Undrar om amfibiefordonen ingår då eller om man måste betala extra …

Hur som helst, en helt vansinnig leksak. Verkar dock inte särskilt sjövärdig. Kolla gärna in videoklippet nedan, med Lovis som kommentator – också hon mäkta imponerad.


Imorgon seglar vi vidare mot Tuamotos övärld, 78 låga atoller som inte lär erbjuda så mycket annat än vita stränder, färgglada korallrev och svajande palmer. Stackars Otto.

4 reaktioner på ”En stor dag för Otto

 1. När ni kommer hitåt (Florida) om några år skall vi låta Otto åka så mycket bil han vill – här lever man i sina bilar!

  Gilla

 2. Hemma från vår semestersegling på 4 veckor, tor Byxelkrok från Stockholms norra skärgård. Har längtat att få läsa om vad ni har haft för er! Ser ut som ni har hittat riktiga paradis öar!
  I Östersjön är det tyvärr en mycket alger, den mår mycket dåligt. Riktigt sorgligt och det ställer till en hel del problem för oss semesterseglare. Svårt att bada när det är varmt osv. Jag hoppas att länderna på andra sidan vaknar till och förstår vad de förstör med sin djurproduktion.

  Kul att höra att era barn trivs och att det gick så bra på överfarten. Jag blev glad när våra klarade överfart från Öland utan att bli sjösjuka 🙂
  (Tack o lov somnade de).
  Nu blir det lite helgseglingar i Sthlms skärgård för vår del och jag kommer att fortsätta följa er blogg under höst och vinterrusket, det blir ett ljus i mörkret!

  Må så gott! Fortsatt god segling!

  Hälsningar

  Charlotte (som har följt er sedan förra hösten!)

  Gilla

 3. Hej igen va ett tag sen sitter fortfarande o bara önskar att jag var där,i stället för här. har ju själv varit på nuku hiva o kommer inte ihåg va den andra ön hette ( 0ha po ) o kommer ihåg att vi gick på stigar över berget.härligt att höra hur bra de de går för barnen,fast Otto är lite besiken för där inte finns bilar. Ha en fortsatt bra resa MVH Magnus Simrishamn !!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s