Livet på landet

De senaste dagarna har vi tillbringat på några av de många kanaler som ringlar sig genom det holländska landskapet. Inget snabbt sätt att ta sig fram på med tanke på alla broöppningar (bropengen betalar man i en träsko som brovakten skickar ner med ett metspö), men ett mycket trevligt alternativ i väntan på gynnsamma vindar för att ta oss vidare mot Engelska kanalen för segel.

Vi färdas genom mysiga små städer och byar. Husen längs kanalen har egna små utgrävda hamnfickor och husbåtar utgör emellanåt hela små byar. Landskapet är härligt grönt. Helt platt överallt, och nästan trädlöst. Imorse lyckades vi dock med konststycket att lägga till just under ett av de få träd som finns. Om man nu kan säga under, för plötsligt befann sig bägge masttopparna inne i grönskan. Den här gången vann Mary kampen och en stor gren fick ge vika och föll ner på jollen på fördäck. Lyckligtvis inga skador på varken besättning eller båt, och efter lite matinköp kunde safarin gå vidare. Jag skriver safari därför att kanalerna kantras nästan uteslutande av betesmark. Till barnens förtjusning har vi sett både kor, hästar, får, alpackor(!?), getter och hjort. Men också harar, storkar, hägrar, gäss och ankor – i mängder. Och över alltihop vilar en lätt doft av koskit, med tillhörande flugor. Hur trevligt som helst med andra ord. Njuter av livet på landet, men ser ännu mer framemot Amsterdam!

(Kapten låter meddela att han även tror sig ha sett två åsnor, men är inte helt säker. ”Det kan ha varit två föl också; stora öron hade de i alla fall.” Behöver jag nämna att han är stockholmare i botten.)

Detta bildspel kräver JavaScript.

16 reaktioner på ”Livet på landet

 1. Verkar jättemysigt. Önskar jag var en liten gast på er båt…risken var väl att jag skulle bli sjösjuk på de större vattnen.
  Nåja, jättefina bilder!

  Gilla

 2. Gud va’ det ser härligt ut. Kanalliv i Holland skulle jag kunna tänka mig, mer tveksam till Atlantsegling:) Men njuter av att följa er…Kram Ulli

  Gilla

 3. Ser otroligt mysigt ut. När man sitter här framför skärmen på jobb och ser era bilder blir man onekligen lite avundsjuk. Kram på er.

  Gilla

 4. Hej på er! Ja, utmärkande för kanalfärd är lukten av koskit. Fina bilder förstås! Lustigt, den jag reagerade mest på var den av den trasiga vindmöllan, för den hade jag sett tidigare på Google Earth. Webbseglaren Andy.

  Gilla

 5. Hej! Jag tycker att det kunde vara intressant att få veta hur det är med nattfärden genom Amsterdam. Går den bara en gång per vecka och vilken veckodag i så fall? ANDY

  Gilla

 6. Vad härligt det låter & njut av små och stora äventyr! Kram igen, jag kommer att sakna dig på jobb men ska försöka stilla saknaden genom att följa dina inlägg runt jorden.

  Gilla

 7. Vilka fantastiska bilder. Ser verkligen fram emot att få följa er resa via Twitter, denna sida och genom alla de fantastiska bilder ni tar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s