De förädiska sandbankarnas farvatten

En vecka har gått sedan avsegling och vi har nått norra Holland. Nordsjön är ett grunt hav. Och allra grundast är det här i den södra delen. Men framförallt är djupet föränderligt. Längs hela kusten löper långa sandbankar. En del når bara upp över vattenytan vid lågvatten, andra aldrig. Men tidvattnet förflyttar också sandbankarna i sidled vilket gör navigeringen i dessa farvatten till en utmaning. Gubbarna som flyttar sjömärken i regionen gör dock ett utmärkt jobb. Medan gänget som ritar sjökorten verkar ha lite svårare att hänga med i svängarna. Vissa inseglingsrännor har flyttats flera sjömil, och skulle man tro sjökorten skulle vi allt som oftast vara uppe på land och segla.

Imorgon bär det upp på land på riktigt. Nåja, så lär det säkert se ut på SPOTen i alla fall. Det är dags för några dagar i det Hollänska kanalsystemet.

13 reaktioner på ”De förädiska sandbankarnas farvatten

 1. Såg er i tidningen ock nu kollar jag nästan varje dag , var ni är ville bara säga . ATT ja tycker ni är jävligtmodiga ock fantastiska som gör detta.Fortsatt trevlig resa mvh Magnus.

  Gilla

 2. Upp på land igen alltså… Jag såg förundrat ”SPOT-signalen” vandra genom norra Tyskland också.

  Fortsätt nu njuta av livet… Här hemma har det just ösregnat 🙂

  Gilla

 3. Vad vi fick höra när vi var där förra året är att man trycker sjökorten i början av året – men anpassar sjömärkena efter sjöbottnens beskaffenhet först några månader senare. Inte riktigt den tyska perfektion man annars är van vid… 🙂

  Gilla

 4. Hej på er. Skönt att allt går bra. (Klart att det gör!) Hur funkar allt? Har ni fattat att ni faktiskt är på väg nu? Vad tycker barnen? Jag tänker på er väldigt ofta och ser fram emot att följa er resa. Fler bilder!!! 🙂
  Här hemma är det grått och regnigt. I dag var första jobbdagen efter 6 veckors semester.
  Massor med kramar till er alla. /E-K

  Gilla

 5. Härligt!
  Vi följer er! Snart är ni i Lemmer där vi var för en och en halv månad sedan. Stande mastroute är en trevlig omväxling till det öppna havet!

  Kram på er!
  M&M

  Gilla

 6. Härligt!
  Vi följer er på er resa! Hoppas ni får lika en skön tur på Stande mastroute som vi fick för en dryg månad sedan! En skön omväxling mot öppna havet.

  Kram på er!
  M&M

  Gilla

 7. Spännande, holländska kanalerna vore intressant att åka på. Däremot tror jag ju att jag skulle bli sjösjuk att guppa vidare med er ;-))
  Fortsatt härlig resa och lycka till.

  Gilla

 8. Hej alle ombord;
  Vi vil bare lidt forsinket ønske jer en dejlig & fantastisk tur. Desværre nåede vi ikke tilbage til Limhamn og vinke jer afsted på jordomrejsen. Vi var i Danmark hos bedsteforældrene som netop var hjemvendt fra Göta kanalen og i Tivoli – men jeg var lidt trist over ikke at kunne vinke farvel til Lovis og jer andre, så jeg tog ned på jeres gamle havneplads efter I var sejlet og legede lidt i sandkassen, sprøjtede min far med vandslangen og fangede lidt fisk i havnen hvor I havde ligget. Dagen efter malede jeg min kano fra Salomonøerne og sejlede i den fra stranden hvor vi badede med Lovis. God tur og ser frem til at høre nyt fra Jer igen Claus & Carl Emil

  Gilla

 9. Jag vet inte om ni känner till att de 1 gång i veckan (mitt i natten) har öppet alla broar i Amsterdam, så man kan ta sig igenom staden med masten på.

  Gilla

 10. sambo med monica larsson, arbetskamrat till linda.
  ingen fara gå på grund innanför västfrisiska öarna, mest sand och lera. men kan ta lite tid komma loss…

  så som gamle sjöräven gert rosén sade när hans gastar skulle segla hem hans båt till sverige från holland och frågade om goda råd: ”håll er på vattnet”.

  följer er! /björn

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s