I sommar rundar vi Irland

Idag klär sig världen i grönt och vad passar väl då bättre är att berätta om sommarens resmål: Éire!  Jaaa, vi ska segla till Irland – den gröna ön i väster. Och inte bara det, vi ska ut på den vilda Atlantkusten och runda hela ön. Så ser i alla fall planen ut, sedan vet man förstås aldrig vad som händer.

Det som gör det hela lite extra roligt är att vi har faktiskt aldrig har varit där. Ja, Ludvig har i och för sig tillbringat en helg på pubarna i Dublin men det räknas knappt. Det närmaste vi kommit är skotska Hebriderna norr om Irland för tio år sedan. Tänker att naturen nog är lite lik. Bilden är därifrån, barnen var då bara ett och tre år gamla. Kanske blir det några stopp på Hebriderna den här gången också.

Vi har ännu inte bestämt vilken väg vi ska ta. Om vi ska runda hela Storbritannien när vi ändå håller på, eller om vi ska ta vägen via Kaledonienkanalen eller Orkney både dit och tillbaka. Det lämnar vi till vädergudarna att bestämma. Oavsett så får vi nog räkna med en sisådär 2000 sjömil.

Åtta veckor hoppas vi på att kunna vara borta, det borde räcka. Nästan hela sommarlovet tillsammans på båten. Gissa om vi längtar. Men listan på vad vi behöver fixa på båten innan sommaren är lång, så det lär inte bli några problem att få tiden till avsegling att gå.

Lägenheten tänkte vi som vanligt hyra ut under tiden. Så vet du någon som har lite pengar över och är sugen på att tillbringa sommaren på Sveriges vackraste ö får ni gärna tipsa. Bilder och mer info om lägenheten finns här på bloggen.

Hoppas ni får en fin St: Paticks dag allesammans, ta en Guinness och ägna en stund åt att fylla på kommentarsfältet med era bästa Irlandstips!

Uppdatering 5 April: Lägenheten är nu uthyrd. Tack till alla som tipsat.

12 reaktioner på ”I sommar rundar vi Irland

 1. Kul att ni ska ge er iväg igen och hoppas att ni delar med er som tidigare. Tyvärr har jag inga tips att ge er men det kommer ni säkert få att många andra, hihihi
  Snart går startskottet för Magnus Reslow och hans Nonstopp JordenRuntSegling, vilket också ska bli spännande att följa.
  Yvonné

  Gilla

 2. Härligt! Äventyrsfamiljen på gång igen! Kaledonienkanalen blir man ju lite nyfiken att se bilder från. Skall tipsa om bostaden!

  Gilla

  • Hej, Ja, Kaledonienkanalen är fin. Gick där för 10 år sedan, men barnen var så små då att de inte minns varken den eller Nessie. Så kanske tar vi den ena eller andra vägen även den här gången. Tack för att du tipsar om lägenheten. Det brukar alltid ordna sig, efterfrågan är större än utbudet, men i år är det lite längre period än vanligt så vi uppskattar all hjälp vi kan få. Här kommer direktlänken: https://symary.com/kontakta-oss/uthyrning/ Tack! /Linda

   Gilla

 3. Åh vilken kul tur! Ska bli roligt att ”hänga med” på er resa! Jag har varit i Dublin och tog en dagstur utanför stan vid havet. Nästa gång blir det att åka ut på landsbygden. Dotterns pojkvän ska till Nordirland i vår och göra sex veckors praktik, tänk så skoj 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s