En sommar på värmen

Det börjar bli dags att packa väskorna. Eller skaffa väskorna rättare sagt, vi har bara IKEA-kassar. De funkar finfint mellan hemmet och Mary. Men i sommar är det Grekland som gäller.

Ja, tanken är att vår älskade Mary ska vila vid bryggan en hel månad, medan vi mönstrar på några vänners båt i Joniska havet. Redan nästa vecka faktiskt.

Lite konstigt känns det allt, nästan som vi vore otrogna. Vi skyller på barnen. De längtade efter en sommar på värmen efter förra årets segling till Färöarna. Och så dök den här möjligheten upp.

Båten, en Trintella 45, kommer vänta på oss på Korfu. Så vi håller oss sannolikt i Joniska havet. Men vem vet, kanske blir det en avstickare till Italien för att köpa glass.

Ingen av oss har seglat på dessa vatten tidigare, så är det någon som sitter inne på några bra tips på sköna platser och kul saker att se och göra tas de tacksamt emot.


Bilden togs på Italiens ostkust förra hösten, en resa som gav mersmak på Medelhavet. Jag inbillar mig att naturen inte är helt olik den på de Joniska öarna. Snart vet vi.

11 reaktioner på ”En sommar på värmen

 1. Nisiros, Tilos, Symi är alla fina ställen. Speciellt Symi. Daca i Turkiet och vikarna i Turkiet. Och så förstås Rhodos om man söker civilisation.

  Bon voyage!

  Leon Hamnede 0706-460046 hamnede@telia.com

  Gilla

  • Tack för tipsen Leon. Vi sparar dem till en annan gång, håller oss nog i västra Grekland den här gången. Attans dyrt att gå igenom den där Korinth-kanalen. /Linda

   Gilla

 2. Jag är ingen Greklandskännare, men vi var på dop på fastlandet för många år sedan och då utgick vi från Parga, som var en trevlig plats. Varmt. För ännu fler år sedan, 1975, var vi på ön Hydra. Det är ju ett annat hav förstås, men färden dit var ett äventyr med båt från Pireus. Folk och fä blandat med öluffare, främst amerikaner. Att amerikaner lockades dit berodde troligen på att Leonard Cohan bodde där i många år. Bilfritt och ljuvligt vatten. I den lilla hamnen låg lustjakter stora som Danmarksfärjor! Fascinerande. Roligt var det i alla fall.
  Önskar er en riktigt rolig och skön resa och ser fram mot dina ”resereporter”!

  Gilla

 3. Hej ni får inte missa paxio och andi paxio strax söder om Korfu ,på väg söderut kan ni stanna i Preveza mysigt hamnområde med många restauranger i trånga kvarter.Ön Meganisi bör ni inte missa.På södra spetsen av Lefkas ligger Sivota ,förtöj med akter rakt in på restaurangerna.Öarna Kastos och Kalamos är oxå mysiga.På Itaka bör ni besöka Frikes Kioni och Vathi.På Kefalonia ligger Fiskadho där är lite snobbigt men vackert.Som avslutning ,sundet mellan råttön och Itaka fint lunch ställ.för söker att skicka lite bilder.
  Med vänlig hälsning, Christer spiket från Limhamn .

  Gillad av 1 person

 4. På Stadium hittar ni bra, rätt billiga mjuka och hållbara väskor – finns i olika storleker, märke everest. Vi köpte dem till resa i Indien, perfekta!

  Gilla

 5. Var för många år sedan i Taormina, vad jag minns var det fint där. Ligger dock i Italien, men ni kanske åker dit å tar en glass 😉 Ha en fantastisk semester!

  Gillad av 1 person

 6. Det finns många guldkorn i Joniska havet. Preveza är mysigt (vår hemmahamn), Lefkas stad och Meganisi är populära mål. Några av våra favoriter är, Egremni Beach (Lefkas) om det är lugnt en fantastisk ankring över natten, Fiskardo (Kefalonia) kom innan lunch annars fullt, AG Efimia (Kefalonia), Kioni (Ithaka) kom innan lunch annars fullt, Vathi (Ithaka) eller Filiatro Beach med svajankring och ett par kilometer att gå till Vathi, Kato Katelios (Kefalonia) har en liten fiskehamn eller svajankring utanför stranden, lugnt och skönt med fina restauranger, perfekt utgångspunkt för dagssegling till Navagio (ship wreck beach) som är egentligen enda sevärdheten på Zakynthos förutom seglingen med alla stora grottor på västkusten.

  Gilla

  • TACK! Menar du Egremni Beach på västsidan av Lefkas. Bara en enda lång raksträcka där vad jag kan se. Känns som det krävs väldigt stilla hav för att ändra där över natten, eller? Att komma innan lunch låter svårt för oss som brukar sova till kl 10 🙂 /Linda

   Gilla

   • Ja, precis. Ja, men det är ofta så stilla nu på sommaren, vi har legat fint där. Ja, det är nog bra att komma iväg lite tidigare, men det är inte mycket mer än ett par timmar därifrån till Fiskardo, så det går nog bra. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s