I sommar seglar vi för Plastkampen!

Idag är det Världshavens dag, då tänker man gärna lite extra på hur havet egentligen mår. Varje år dumpas 8 miljoner ton plast i våra hav. För oss som seglar så mycket gör det förstås lite extra ont att se allt skräp som flyter omkring där ute, än värre är det att läsa om alla dessa mikroplastpartiklar som inte syns. Plast som inte bara är en katastrof för allt marint liv, utan fortsätter upp i livsmedelskedjan, för att slutligen konsumeras av oss själva. What goes around, comes around …

Så här kan vi ju inte fortsätta, det räcker inte att samla skräp våra stränder några gånger varje år. Vi måste gå till källan med problemet. Det är Greenpeace bra på – att sätta press på makthavare, regeringar och storföretag – för att minska användningen av plast och utveckla mer miljövänliga alternativ.  Därför är vi ambassadörer för Greenpeace kampanj Plastkampen i sommar.

Vi har startat en insamling, och hoppas att så många som möjligt av våra följare vill vara med och hjälpa till. Orka bry dig. Ge ett bidrag, dela kampanjen eller starta en egen insamling på Plastkampen.se. För allt marint liv, för oss själva, för kommande generationer.

Visa ditt stöd för våra hav här (Tack!)

4 reaktioner på ”I sommar seglar vi för Plastkampen!

 1. Kommer ett litet bidrag från mig när jag kommer hem från semestern.

  Greenpeace gör verkligen ett bra jobb. En annan organisation jag stödjer genom att köpt ett armband av återvunnen plast från havet är https://4ocean.com. För varje armband som säljs plockas ett halvt kilo skräp upp från hav och kuster.

  Gilla

 2. Heja er!
  Allt som görs för haven och mot plast är bra. Här undviker vi plast så mycket vi kan och återvinner förstås och så plockar vi alltid upp plast så mycket plast vi kan efter andra på stranden eller promenader.
  Läste att IKEA ska sluta med plast för 2020 tror jag det var. Alla bäckar små, men 90% eller så kommer ju från åtta stora floder som ligger i andra världsdelar. Jag önskar man kunde sätta bevakning och skydda dessa floder från fortsatt nedskräpning och miljöförstöring.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s