PODD: Långsegla med barn


Vad tror du det pratas om när två par som båda seglat runt jorden med sina barn hamnar i samma kajuta? Ja, det är kanske inte så svårt att räkna ut. Men vill du höra med egna öron, hur det låter när Ludvig och jag, och våra fina långseglarvänner Eric och Birgitta från S/Y Ariel IV delar erfarenheter och snackar seglarminnen. Då ska du lyssna på senaste avsnittet av På Kryss-podden som spelades in ombord på Mary af Rövarhamn en mörk vinterkväll i Marstrand för inte allt för länge sedan.

Avsnittet är en dryg timme långt. För bästa effekt rekommenderar vi att du kryper ihop i soffan, drar en filt över dig och försöker föreställa dig hur du ligger gömd i en av Marys kojer och tjuvlyssnar på samtalet. Kanske kan du känna doften av fotogen och höra tamparna knarra …

Läs introduktionen till avsnittet på Pakryss.se

Ladda ner avsnittet direkt via iTunes

9 reaktioner på ”PODD: Långsegla med barn

 1. Sitter i er stickkoj på babord sida med en tjock go filt som du rekomenderade .-) Bästa känslan av att höra er 4 berätta och jämföra era resor en snöiig eftermiddag i mars 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Åh vilken underbar podd. Riktigt bra! En drömmare som jag, som hoppas komma iväg någon gång undrar: Skulle ni i första hand rekommendera en stålbåt för någon som ville utföra ett liknande äventyr? Är det mycket säkrare? Hur skulle ni resonera om ni nu stod i valet om ny båt, efter resan?

  Gilla

  • Och just det; jag har undrat hur många fasta kojer Mary har egentligen? Kan inte riktigt utläsa det från ritningen.

   Gilla

   • Två i akterhytten, två i förpiken. En i salongen och en stickkoj vid navigationsbordet. Sedan kan man ju sova på sofforna i salongen också. Så 8 skulle man nog de flesta säga. Varför undrar du det? /Linda

    Gilla

  • Hej. Va kul att du gillade den. Val av båt beror lite på var man ska segla och hur man är funtad. De flesta har platsbåtar och är nöjda med det. Men en stål eller aluminiumbåt pallar mer och känns tryggare om man seglar på kalla vatten där det är stor risk att man krockar med ett isberg. Men även på varmare vatten kan man ju gå på grund eller krocka med en container eller ett fartyg. Skulle jag köpt en ny båt idag hade jag troligen valt en stål eller aluminiumbåt igen … /Linda

   Gilla

   • Haha, jag älskar att titta runt på olika båtars interiör. Lite nördigt, lite fånigt eftersom jag just nu inte ska ha båt. Men någon gång i livet 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s