Midsomrar vi minns

Detta bildspel kräver JavaScript.

Så var det midsommar igen. Vi har hållit ganska hårt på de svenska traditionerna under vår resa. Eller så hårt det går, under de förutsättningar som funnits. På Mauritius blåste det så mycket att vi inte kunde lämna båten på hela dagen, två gånger har vi fått göra kransen av papper. Midsommarstång och gräddfil har vi klarat oss utan i alla år, och sillen och potatisen har väl aldrig riktigt smakat som den ska. Men jordgubbar har vi alltid haft, även om de en gång fick serveras i tinad form.

Ska man vara riktigt petig så är det faktiskt midvinter vi har firat tre av fyra gånger. Men man får inte vara så noga med detaljerna när man är ute på äventyr. Och ärligt talat, så tråkigt det vore om alla midsomrar var likadana. Då hade man ju inte kunnat skilja dem åt. Nu ser vi framemot vårt första midsommarfirande i Sverige på fem år. Ikväll bunkrar vi båten full med svenska jordgubbar och sätter kurs mot Ven enligt god gammal tradition, skitväder och dålig uppslutning till trots. 

Men visst är det så, att om det är dåligt väder på midsommarafton så blir resten av sommaren fantastisk? Jag tycker vi bestämmer det. Oavsett så önskar vi er en riktigt skön helg allesammans – var i världen ni än befinner er, vilket väder ni än har och vad ni än äter.


Så firade vi under resan

 • Vanuatu 2012: Vi tog jollen upp i en flod till ett blått hål, svingade oss i lianer över det kristallklara vattnet och gjorde kransar av vilda hibiskusblommor.

7 reaktioner på ”Midsomrar vi minns

 1. Vilka fantastiska ställen att fira midsommar på. Så trist att svensk sommar visar sig från sin sämsta sida er första midsommar i Sverige på så länge. Inställningen är det inget fel på i alla fall! Själv firar jag i Portugal i tryckande värme och med värmeslag men det får jag väl inge medlidande för från Sverige just nu i alla fall. ..Glad midsommar i alla fall!

  Gilla

 2. Hoppas ni får en fin segling och en bra Midsommr tillsammans. Vädret är som vanligt i gamla Svedala, regnigt och grått. Det var länge sedan vi upplevde en midsommar som den man minns som barn, men å andra sidan så vill man gärna minnas det som var bra.

  Glad Midsommar till er alla!

  Gilla

 3. Vilka underbara midsommarbilder! Önskar er en fin midsommar i Sverige i år, trots vädret. Varma hälsningar från Korsika! (Det blir nog inte så mycket midsommarfirande här, men vi har i alla fall jordgubbar! :))

  Gilla

 4. Glad Midsommar – härliga bilder från tidigare år och vilka fina kransar ni lyckades binda pa Vanuatu. Kram

  Gilla

 5. Midsommarvädret kan vara en utmaning, men det gäller att klä sig rätt. Fortsatt Glad midsommarhelg från Stockholmstrakten, Huddinge. 🙂

  Gilla

 6. Har ju faktiskt bott i Kanada men aldrig firat midsommar där. För mig är det en svensk tradition som jag gjort med mina ”Svenskar”. Med mina kanadensare har det liksom inte blivit av utan då har dem kroatiska traditionerna kommit fram. Haha på fel sida om Atlanten. Så det där med traditioner är lite speciellt ändå.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s