Böcker på väg

Paketet till Kurrekurreduttön packat och klart.

Paketet till Kurrekurreduttön packat och klart.

VÄSTRA HAMNEN, MALMÖ. Vännerna på Ariel IV börjar bli redo att korsa Stilla havet en andra gång. Jag körde dem till tågstationen i morse, och om allt går som det ska sitter de snart på flyget till Mexiko där båten väntar. Med sig har de ett litet paket från oss på Mary af Rövarhamn. Eric och Birgitta har fått ett uppdrag,  att segla inom Kurrekurreduttön och lämna över två fotoböcker med bilder från när vi var där. En till hövdingen i vardera by.

Går allt som det ska angör Ariel IV Kurrekurreduttön om ett drygt år. Det är ok. Kurrekurredutterna har ett avslappnat förhållande till tid. Tack till er som tipsat om tryckerier, vi valde det snabbaste – ville ju inte gärna missa båten. Två och ett halvt dygn efter jag hade lagt beställningen på Fotoklok.se fick jag ett meddelande om att böckerna kunde hämtas hos mitt Postombud. Imponerande med tanke på att det handlar om riktiga böcker, såna där fina med hård pärm och allt.

Men än kan mycket hända. Det är 6000 sjömil mellan Mexiko och Kurrekurreduttön på andra sidan Stilla havet. Vi önskar Eric och Birgitta all lycka på färden, och kommer att följa deras blogg med spänning. Vår fiskeexpert Otto har skickat med ett egentillverkat fiskedrag, så våra kurirer slipper i alla fall att svälta på vägen.

5 reaktioner på ”Böcker på väg

 1. Vilken fin present, och ett spännande sätt att skicka post på! 🙂
  SV: Intressant att höra dina tankar om det här med reklam och inkomster på en blogg! Det här med sponsring kan jag ingenting om… hur går det till? Hur har ni gjort för att få sponsorer? Jag håller med om att annonser egentligen är lite trist, och jag ÄR orolig att reklam ska skada bloggen. Samtidigt har vi satt oss i en situation där vi ska ut på långresa med dålig budget. (Vi hade sparat en hel del, men renoveringen blev dyrare än planerat… Alternativet att skjuta upp resan för att spara mer känns inte aktuell eftersom det varit en omständlig process att få tjänstledigt. Jag har fått hoppa av olika projekt och skola in ersättare. Känns väldigt svårt att backa och skjuta upp processen… ;)) Därför har det känts relevant att testa och se vad bloggen kan ge, och även om inkomsterna är relativt små så känns en eller två extra tusenlappar i månaden väldigt betydelsefullt för att få ihop resebudgeten…MEN det är ju en avvägning förstås. Först och främst känns det viktigt att bara tacka ja till sånt som vi känner att vi kan stå för. Sedan får det inte bli för mycket heller…!

  Gilla

  • Hej!

   Företag är ofta ganska restriktiva med sponsring. Ni måste i första hand övertyga sponsorn om varför de ska sponsra just er, vad som är nyttan eller vinsten för dem. Försök att se det ur deras perspektiv. Att få pengar är närmast omöjligt, medan en riktigt bra produktrabatt kan vara ganska enkel att få. Det kan också handla om tajming, en ny eller okänd produkt som behöver uppmärksamhet på en ny marknad. Men generellt kan man säga att ju mer mediauppmärksamhet, desto enklare att få spons. Artiklar, tv, radio. Sånt gör susen. En ovanligt välbesökt blogg är också bra, och det har ju ni : )

   Lycka till!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s