22 år senare

virginia beach

”Kusinerna” fångar småkrabbor på stranden.

VIRGINIA BEACH. Jag åkte till USA som utbytesstudent när jag var tonåring, och placerades i en liten förort till Raleigh i North Carolina. Familjen jag bodde hos var trevlig, och jag trivdes bra. Tyvärr tappade vi kontakten ganska snabbt efter det att jag åkt hem. Det här var ju före Internets tid. Men så hittade jag mor och dotter på Facebook för några år sedan. Det visade sig att dottern hade gift sig med en av mina bättre vänner, de hade fått två barn tillsammans. Två barn födda samma år som Lovis och Otto.

För en vecka sedan skickade jag ett meddelande och berättade att vi skulle passera North Carolina inom kort. ”Säg bara var och när så kommer vi”, löd svaret. Och igår satte sig hela familjen i två bilar och körde de tre timmarna hit till Virginia Beach för att träffa oss. 22 år hade gått sedan sist, och jag måste medge att det kändes lite pirrigt att mötas igen. Men som vanligt agerade barnen utmärkta isbrytare och snart kändes allt som förr igen.

Vi har haft en härlig helg här i Virginia Beach, och ”kusinerna” har haft jätteroligt tillsammans. Vi har varit ute och seglat en sväng, badat i hotellpoolen, lekt på stranden och varit på tivoli. Ja, vi har till och med sett en eldsprutande monstertruckdinosaurie äta upp en hel bil. Sådant händer bara i Amerika. Idag var det dags att gå skilda vägar igen. Min värdfamilj är på väg tillbaka till Raleigh. Och vi förbereder oss för att fortsätta mot New York.  Vi får hoppas att det inte dröjer 22 år tills vi ses nästa gång.

15 reaktioner på ”22 år senare

 1. Hej!
  En härlig historia igen från er. Lite så jag blir rörd till tårar.
  Och nu snart bär de av mot NY. Så fräckt.
  Kramar till er alla.

  Gilla

 2. Passa på och handla jeans hos Dave´s Armystore 581 Avenue of the Americas. En upplevelse, men det kanske var för 10 år sedan!! Tiden går fort när man har roligt 😉 Kram på er!!

  Gilla

 3. Vad häftigt att kunna träffas igen efter så lång tid! Och roligt att det kändes bra! Jag var själv utbytesstudent för evigheter sen (på Island faktiskt) och det känns ju väldigt avlägset… 😉

  Gilla

  • Island. Coolt, jag ville till Spanien men de lyckades inte vaska fram en familj på min korta varsel så det fick bli Amerikat. Var rätt skeptisk, men det blev bra det också. Förrutom att jag inte lärde mig så mycket spanska då förståss : ) /Linda

   Gilla

 4. Måste vara helt fantastiskt kul att träffas efter så många år. Nu finns ju internet så ni kan fortsätta att ha kontakt med varandra. Så spännande och roligt att få följa med på era äventyr.
  Kram på er

  Gilla

 5. Kul att se att ni har det bra. Var det inga problem med viseringen till USA. En del har varnat för detta när man kommer seglandes. Åker till Sverige idag för att vara åter om en vecka. Är planen fortfarande Nova Scotia, Island och sedan hem? Sköt om er.

  Jens

  Gilla

  • Nja, vi tyckte det där med visum till USA var lite bökigt att fixa på resande fot. Man måste ju på intervju och skicka in en massa papper som ska beställas från svenska myndigheter. Så vi fyllde i en sån där ESTA och tog istället färjan från Brittiska Jungfruöarna till Amerikanska Jungfruöarna. Då får man ett sånt där temporärt visum på 90 dagar. Det räcker precis. Den 18 juni måste vi ut ur landet, men det passar ganska bra för vi planerar fortfarande att ta den nordliga vägen hem via Nova Scotia, New Foundland och kanske de där andra kalla öarna i norr. Även om vi just ikväll ifrågasätter dessa planer starkt – inte riktigt vant oss vid kylan än. Kram, Linda

   Gilla

 6. Vilken fantastisk upplevelse det måsta ha varit. Genom Facebook hittade jag en gammal skolkamrat jag inte sett på ca 45 år och vi träffades igen. Underbart!

  Gilla

 7. Vad det gäller spisen. Förklara hur jobbigt det har varit och hur barnen inte kunnat bara kakor osv. kanske du får lite kompensation. Du vet USA är landet där alla är rädda för att bli stämda 🙂

  Gilla

 8. Om ni har tid kan vi varmt rekommendera att spendera någon vecka i Maine. Vi seglade dit upp förra året och tycker att det var en riktig lyckträff. Vi träffade så många fantastiska människor där uppe. Skärgården är underbar och hummern går inte av för hackor den heller.

  Vet inte vad ni har för planer med New York, men Port Washington har gratis bojar att ligga vid. Därifrån tog vi pendeltåget in till Penn-station. Ca. 45 min och man är mitt inne i stan.

  Gilla

  • Hej, Ja det hoppas vi verkligen att vi kan göra. Spendera lite tid i Maine, det är en av anledningarna till att vi valt den här rutten hem. Välkomnar tips på favorithamnar. Också toppen med Port Washington, det kände vi inte till. Tänkte i första hand försöka få plats inne på 79th Street Boat Basin på Manhattan. Men det är bra med en reservplan. Allt gott, Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s