BB, båt eller badkar

Badkarsbarn

Badkarsbarn

LE MARIN, MARTINIQE. Vi fick ett mejl från Sveriges Radio häromdagen, de undrade om vi inte ville vara i ett program som Stina Wollter håller i på söndagskvällarna. Hon skulle ha en gäst som fött sitt barn hemma i badkaret, med tända ljus och en sovande familj – utan sjukvårdspersonal närvarande. Jag hade först lite svårt att se kopplingen. Jag brukar visserligen lite slarvigt säga att Lovis och Otto är födda på båten, men det är inte sant. De är födda på BB, och flyttade ombord först när de var några dagar gamla. Och tur var nog det, för mina förlossningar var inte helt okomplicerade. Däremot har jag träffat en fransk kvinna som faktiskt fött två av sina fyra barn ombord på familjens segelbåt. Och det hade tydligen gått bra.

Men Stina ville inte prata om mina förlossningar, tack och lov. Hon ville istället höra hur vi ser på det här med tillit till sig själv och sin egen förmåga, med tanke på den resa vi gör. Och det är en rätt intressant fråga. För om det är något jag har lärt mig de senaste åren, så är det vilken enorm kraft jag har inom mig. När jag verkligen måste. När det inte finns någon återvändo, eller några alternativ. Och det är en rätt häftig känsla.

Lyssna på radioprogrammet här

(OBS: Vårt inslag kommer efter 1 timme och 10 minuter, i versionen utan musik.)

7 reaktioner på ”BB, båt eller badkar

 1. Grattis Linda & Crew! Tillit (self reliance…) det star liksom skrivet pa din panna. Folk beundrar er alla mer an Ni kanske anar. Bidrag pa TV och radio kan verkligen greppa en stor svensk publik. Hoppas du jobbar pa en bok med manga manga manga bilder, skisser och kartor…

  Gilla

  • Tack kära Bosse. Jag kan inte säga att jag jobbar sådär jättehårt. Men om vi skulle göra en bok, så skulle det bli precis en sådan. Det lovar jag dig. Kram, L

   Gilla

 2. Roligt att barnen vill bada badkar, med hela karibien runtomkring 🙂

  Har plöjt nästan hela bloggen nu. Tack för inspirerande läsning!

  Gilla

 3. Rolig och intressant intervju! Det där med tillit fångade mej. Ska ta mej en funderare på hur vi har det med det i vår familj. Jag måste nog ha mer tillit till att barnen klarar mer, kan ta riktiga beslut och är så tänkande och förståndiga som jag hoppas uppfostra dem till.
  Tack!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s