Damm, svett och ryggskott

ludvigsvart

Nu också med ryggskott

RUSSIAN BAY, MADAGASKAR. Mary af Rövarhamn fyller 37 år i år, vilket är en hög ålder med tanke på det tuffa liv hon lever. Hon är visserligen i gott skick för sin ålder, stark som få och skyddar oss i alla väder. Men hon kräver i gengäld en hel del kärlek. Mer än de flesta andra båtar. Särskilt jämfört med en plastbåt.

Till skillnad från majoriteten av dagens långseglare gör vi nästan allt jobb på båten själva, vilket kan vara lite komplicerat med två barn ombord. Vi brukar därför försöka förlägga så mycket som möjligt av underhållsarbetet till trevliga platser där barnen kan roa sig på stranden medan vi turas om att jobba på båten. Som här i Russian Bay på nordvästra Madagaskar.

De senaste två veckorna har vi slipat och målat den främre sektionen av kölsvinet, och tagit hand om en del begynnande rost på fördäck. Det har rått allmänt kaos ombord, luckor och fönster har varit loss och stora delar av inredningen nedmonterad. Nu börjar vi se ljuset i tunneln för den här gången, men som tack för sin fantastiska arbetsinsats har Ludvig drabbats av ett kraftigt ryggskott. Arbetet har därför dragit ut på tiden i ytterligare några dagar.

Men som sagt, vi är på ett trevligt ställe så det går ingen större nöd på oss. Titta gärna in i vårt bildgalleri på Flickr, jag har just laddat upp massor av nya bilder från Madagaskar.

12 reaktioner på ”Damm, svett och ryggskott

 1. Sånt som måste göras också. Lite fix med båten den skall komma hela vägen hem.
  Mannen din ser riktigt läskig ut på bilden …… Haha.
  Förresten hur har de gott med passen? Har de kommit tillbaka?
  Må väl
  Mia

  Gilla

 2. Linda. Håller med Mia. Med det utseendet platsar Ludde på vilken fd kannibal ö som helst. Tur att det går att tvätta bort. Jobbet måste göras men nu måste Ludde vila ut. Hälsa alla.
  Jens och familjen

  Gilla

 3. Jag som tyckte det var jobbigt med ryggskott i ett vanligt hus, fy katten för att vara på en bit med det! Jag behövde svängrum om man säger så…

  Gilla

 4. Tufft liv för en båt, förstår att ni måste ta hand om den. Jag är lite sur för att vi måste betala lika hög försäkring som båtar som man kör omkring med. Ett antal risker, som att köra på grund, lär ju vara kraftigt minimerade… 😉

  Gilla

  • Livet är inte rättvist! Vi betalar samma premie som en plastbåt, trots att risken för skador vid blixtnedslag, grundstötningar och kollision är avsevärt mindre. /Linda

   Gilla

 5. Alltid lika spännande att läsa vad ni har för er. Verkligen avundsjuk på era äventyr. Själv är jag lika skitig som kaptenen, men vitdammig av att slipa gelcoat och glasfiber.

  Gilla

 6. Ryggskott i Paradiset
  är bättre än förskott i hellivittet!
  Ludvig kan ju vaska av sig i ett varmt och gott hav!
  Era underbara historier fyller med värme och skratt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s