Plågsam underhållning

Kvällens huvudattraktion

Kvällens huvudattraktion

Dansande elefanter upplysta med ljusslingor, cyklar ombyggda till lejon och fåglar, akrobater på styltor, eldjonglörer, pisksnärtare, . Och en faslig massa dansöser, klädda i allt från påfågelfjädrar och bjällror till de mest fasansfulla masker. Barn, vuxna, gamla. Sång, trummor, trumpeter, flöjter och bjällror. I det oändliga.

Jag svor mer än en gång över att kamerans minneskort blivit kvar i datorn. För karnevaltåget som drog fram genom Galles gator idag liknade inget annat jag sett förut. Som en märklig orientalisk kryddblandning av paraden på Disneyland, karnevalen i Rio, cirkus och freakshow i ett.

Sist i tåget kom självplågarna, som kulminerade med en stor pyntad vagn varpå en kraftig påle stack ut framtill. På pålen hängde en man. I fiskekrokar. I bara skinnet. Som på bilden ovan. Ja, det är sant. Tanken på att han redan hängt där i de sex timmar som karnevaltåget pågått var lite svår att släppa. Och än var kvällen ung.

Väl ombord googlade jag saken, och vet nu att det vi sett är en lankesisk tradition med religiös koppling. Att hänga i de där krokarna ska tydligen inte alls vara så plågsamt och vansinnigt som det ser ut. Verkar ändå ovanligt dumt, tycker jag. Titta på det här videoklippet och döm själv.

4 reaktioner på ”Plågsam underhållning

 1. Alltså första delen av tåget låter ju otroligt! Fick Du inga bilder? Sista delen dock – urk! Jag kollade ju såklart på videon också..dubbelurk!

  Vad sa barnen om det hela?

  Jag hade gärna sett en ljusslingeupplyst elefant – men lite stackars den också…

  Ok, vad väntar här näst?? Jag är redo!

  hälsningar soffpotatis-på-äventyr-via-de-som-vågar 😉

  Gilla

  • Nej, men det var ju det som var så störigt. Jag fick visserligen med mig kameran, men minneskortet blev kvar i datorn. Så jag kunde inte ta en endaste bild. Oerhört frustrerande. Minns inte exakt vad smågastarna sa om om mannen i krokarna. Men åsynen gjorde tillräckligt mycket intryck för att den skulle platsa i bådas dagböcker, vid sidan om varsin dansande elefant 🙂 Men du har helt rätt, stackars elefant. Jag skulle nog vilja påstå att det var mer synd om elefanterna än mannen i krokarna. Han var ju där frivilligt, till skillnad från dem.

   Ha det så skönt i soffan!

   Linda

   Gilla

 2. Var också tvungen att kolla in videon… Euw… konstigt, men rätt intressant. Och lite läskigt!
  Inga bilder, kommer att tvinga dig att minnas det, i huvudet. En liten utmaning:)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s