Lejonklippan

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tänk dig en tvärbrant klippa som reser sig 380 meter över den omkringliggande djungeln. En klippa vars övre del förvandlats till ett fort i form av ett lejon, där en trappa mellan två gigantiska lejontassar leder vidare upp genom bestens väldiga gap och in i ett kungligt palats.

Den här platsen heter Sigiriya, och finns på riktigt. Här på Sri Lanka. Och trots att stora delar av de 1500 år gamla byggnadsverken vittrat bort av väder och vind är lejonklippan än idag en mäktig syn.

Det bästa av allt är att man kan bestiga klippan, vandra runt bland ruinerna, njuta av utsikten och drömma sig bort till en annan tid. Det har vi gjort. Titta på bilderna, och häng med du också.

6 reaktioner på ”Lejonklippan

  1. Fantastiskt, uppskatta att ni gick upp och tog bilderna så jag slapp :-), får nästan svindel av att se bilden på trapporna…

    Gilla

  2. Alltså wow! Vilka bilder! Men gör aldrig om det där! Blev illamående, svettig och fick spaghettiben…av att kolla på bilderna! Hade knappt hämtat mig från den där linbaneturen i Thailand.

    Otroligt egentligen hur man följer er på resan, Du Linda får det att kännas som om man var med med dina texter och förtrollande bilder. Men den här gången stod jag nervöst svettig på plan mark och väntade på att ni skulle komma ner 😉

    Ser fram emot fler äventyr och spännande utflykter! Från soffan då.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s