Skilda världar

Orangutanger och eldsprutande vulkaner i all ära. Men få saker går upp mot att få leka med ett jämnårigt barn som pratar samma språk.

Ungefär samtidigt som vi påbörjade vår resa runt jorden lämnade en annan barnfamilj Sverige för ett helt annat äventyr. Familjen Hörnfeldt flyttade till Malaysia för att prova på expat-livet i några år. Pappa Martin skulle hjälpa sin arbetsgivare starta upp en fabrik, och familjen följde med.

Igår möttes vi för första gången. Hundra meter upp. På 25:e våningen. I deras lägenhet, som är så stor att barnen lärt sig cykla inomhus. Närmare 500 kvadratmeter, omringade av glasväggar och vidunderlig utsikt . Med en terrass i varje väderstreck, fem toaletter och pool förståss.

Kontrasten var total. Jämfört med det enkla och tidvis ganska obekväma liv som vi lever på båten. På en yta som är mindre än deras badrum. Ändå fann barnen varandra direkt. Ja, vi vuxna också för den delen. Och trots våra helt olika liv slogs jag av hur lika vi egentligen är. Två nästan identiska familjer, med jämnåriga barn och ungefär samma utbildning, intressen och värderingar.

Det hade lika gärna kunnat vara vi, som bodde i den där enorma lägenheten här i Penang, och stillade vår nyfikenhet på världen genom att ta flyget istället för att segla. Ja, det livet har helt klart sina fördelar. Och det var faktiskt väldigt nära att det blev så. När Ludvig var aktuell för ett jobb i Sydafrika för några år sedan.

Och kanske hade det lika gärna kunnat vara familjen Hörnfeldt som seglade runt på de sju haven istället för oss. Helt osannolikt är det nog inte. Men det återstår att se. Idag är det deras tur att komma på studiebesök i vår värld. Kanske kan vi byta ett tag. Hur som helst, vi ser framemot att träffas igen.

Massor av härlig läsning om familjen Hörnfeldts annorlunda liv i Malaysia hittar du på www.malaysiaaventyret.blogspot.com.

4 reaktioner på ”Skilda världar

  1. Det är alltid intressant när man gör besök i ”alternativa verkligheter” man hade kunnat hamna i. Måste bara säga att jag tycker ni verkar vara en asball familj, era barn (och ni) kommer ju få så mycket härliga minnen och lära sig så mycket och framförallt ha så otroligt kul på resan! Lycka till 🙂

    Gilla

  2. Så hur gick det då med bytet? Ja, deras barn skulle nog byta rakt av, men föräldrarna verkar inte ha någon större önskan om att förverkliga ”drömmen”. Nåja, det var värt ett försök : ) /Linda

    Gilla

  3. 500 kvadrat. Då behöver man ju faktiskt en cykel nästan… Tänk så mycket underhåll och mek det måste bli på så stort boende 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s