Fullmatad!

Ett skepp kommer lastat …

Idag gjorde vi den tredje och sista stora bunkringen inför den kommande säsongen i tropikerna. De senaste dagarna har vi handlat mat för drygt 2200 dollar, vilket motsvarar ungefär 13 000 svenska kronor. Det är mycket mat det, men det gäller att passa på när man har möjlighet. Man vet aldrig när man stöter på en välsorterad mataffär nästa gång.

Ibland får vi frågor om hur vi gör med maten ombord. Vad vi äter, och hur vi förvarar den för att den ska hålla under långa perioder. Men det hela är inte särskilt märkvärdigt. Man lär sig snabbt vilka råvaror som håller sig länge, hur de ska förvaras och vad som låter sig lagas i olika väderförhållanden. Den riktigt stora utmaningen däremot, det är att få plats med maten i den redan överfulla båten.

”Det här går aldrig” säger vi varje gång. Men allt har sin plats, och man blir förvånad över hur mycket som faktiskt kan rymmas om man bara packar tillräckligt effektivt. Däremot är det är svårt att köpa precis lagom mycket, för någonstans går naturligtvis gränsen. Och där är vi nu. Kvar blev en tiokilos säck med potatis, och nio liter vin.

Vinet tror jag kanske att vi kan klämma ner i skolådan. Potatisen blir svårare. Ludvig föreslog Lovis koj. Hon gillar potatis, Men förslaget mötte protester; hon delar redan koj med två segel, två surfingbrädor och ett tjugotal gosedjur. Vi får komma på något annat. Bästa alternativet just nu är facket där vi brukar förvara smutstvätten. Men vi måste tvätta först i så fall. Och sedan gäller det förstås att äta potatis i högre takt än vi smutsar ner våra kläder …

7 reaktioner på ”Fullmatad!

 1. Oj så mycket mat! Vilka varor bunkrar ni och gör av med allra mest? Kram hoppas ni får en härlig överfart till nästa örike.

  Gilla

  • Åh, det är allt möjligt som behövs för en allsidig kost. Allt från sex kilo ost och 30 paket h-grädde till 15 påsar torkade ärtor, 20 kilo potatis och 40 gröna äpplen (de håller längre än de röda). Och mängder av kakor, godis och knäckebröd. /L

   Gilla

   • ja, det skulle vara spännande att se hur er veckomeny ser ut någon gång : ) när ni är ute till havs.
    Spot´en har ni inte på den nu? Ser inte var ni befinner er.

    Gilla

 2. Hej på er alla.
  Ni har blivit mina idoler. Är väldig avundssjuk på eran lilla båt tripp. pratar ofta om er med släkt och vänner. Har nu fått i min egen båt och körde ner den till hemma hamn på Norra finnö förra helgen. Imorgon blir det en tur till Harstena för övernattning. Har läst boken ni tipsade om Tristan Jones, den var kul ska låna ut den till min frus båttokiga kusin. Hoppas ni alla mår bra och ha en forsatt trevlig resa.

  Björn

  PS Kommer ni skriva en bok om resan? Ni är duktiga på att skriva så den skulle säkert bli en best seller. Jag skulle köpa den. DS

  Gilla

  • Hej Björn, Roligt att du hör av dig. Och kul att du gillar vår blogg. Vi får ibland frågan om vi inte ska skriva en bok. Men jag vet inte riktigt hur man gör … /Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s