Facit: Finn fem fel

Igår ägnade vi större delen av dagen åt att skrapa botten. Igen. Den bottenfärg vi la på Kanarieöarna förra hösten har inte fungerat särskilt bra. Troligen var den gammal, och till vintern måste vi lyfta båten igen för att göra om jobbet. Men fram till dess försöker vi alltså hålla beväxningen i schack genom att skrapa botten med några veckors mellanrum. Ett tufft jobb, men bra träning. Till vår hjälp har vi isskrapor, perfekta för ändamålet. Inte för hårda, inte för mjuka. Inte för stora, inte för små. Dock inte helt lätta att få tag på i tropikerna, så vår gast Magnus tog med tjugo stycken från Sverige när han besökte oss i Panama.

Isskraporna är bara några av de mer eller mindre märkliga ting vi har med oss ombord men som knappast räknas som klassisk båtutrustning. För ett par veckor sedan listade vi tjugo saker som finns ombord på Mary af Rövarhamn och bad er läsare gissa vilka fem som aldrig kommit till användning så här långt. Omröstningen är nu stängd, och det är dags att presentera de rätta svaren – direkt från en stilla atoll i Söderhavet.

LÄSARNAS SVAR: Kostym, hårfön, tält, isskrapa och löparskor
Ni skötte er bra, tre av fem rätt. Kapten envisas med att säga att den dagen man verkligen behöver en kostym så är det bra att den finns ombord. Men den dagen har inte infunnit sig än. Hårfönen däremot är till bra hjälp när man vill avfrosta kylen snabbt, vilket man behöver göra ganska ofta på varma breddgrader. Tältet har tyvärr inte kommit till användning än. Tänkte att det kanske var bra att ha när vi har är många ombord, men än så länge är det ingen som fallit för frestelsen att tillbringa en natt med myggen på stranden. Kostigt. Isskraporna använder vi som sagt när vi ska göra rent botten. Men när det gäller löparskorna så är jag lite besviken. Dels för att så många av er verkar se det som föga troligt att vi skulle springa en sväng efter solnedgången, men framförallt för att ni har rätt.

RÄTT SVAR: Kostym, löparskor, sovsäck, termos och tält

5 reaktioner på ”Facit: Finn fem fel

  1. Ni skall ta upp båten och måla botten ”till vintern”…. undrar just när ni kommer till vinter… Har ni inte vinter nu, eftersom vi på norra halvklotet har sommar?

    Gilla

  2. Här avses svensk vinter som i vårt fall infaller mitt i den australienska eller nyazeelänska sommaren. Det är en upp-och-ner-vänd värld vi lever i : )

    Gilla

  3. Vafalls? Taltet till ingen nytta pga att ingen will talta pa stranden med myggen /midgies/ sandflies/spiders. Kanske, kanske inte! Jag hade talt onbord nar vi hade ”Boys on the Bay” fest pa var Olympic 40 i Melbourne. Pa natten slog upp det lilla tre-mans taltet pa fordeck och jag sov som en klubbad seal-pup tills Latte-folket kom pa morgon-kulan. Min van i taltet hade t.om. en CPAP-maskin som blaste pa hela natten, ansluten till en narbelagen Marina power-post. Hyran $35.00 utslagen pa tio grabbar! ”Never say never” sager Bo fran RMYC i Pittwater NSW. ( I en Beneteau 440 numera. )

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s