Welcome to Happy Island!

Janti's Happy Island

”Welcome to Happy Island” sa Janti med ett varmt leende och tog emot vår jolletamp när vi angjorde den lilla ön längst ut på revet utanför Clifton här på Union Island. Det är inte många som har byggt sig en egen ö, men det är precis vad Janti har gjort.

Under decennier hade fiskarna i Clifton byggt upp ett mindre berg av stora snäckskal på stranden. Ett berg som växt till ett bekymmer för den lilla staden som jobbade hårt på att bli mer attraktiv för turister. Så kom det sig att Janti en dag kom med den briljanta idén att frakta ut alltihop längst ut på revet för att bygga en liten ö. En ö med en bar på. Och så blev det.

Åtta år tog det, berättar Janti och visar stolt upp bilder på hur hans Happy Island växt fram under åren. Ön är inte mer än 15 meter i diameter och rymmer inget annat än Janti’s bar, ett enkelt och avslappnat ställe som enbart utgörs av en enkel träbyggnad i glada färger, några bord och ett par palmer.

Någon landström finns inte här ute. Men ljuva reggaetoner sprider sig likväl från en hel vägg med blandade gamla högtalare. De försörjs med några solpaneler på plåttaket. Och de färgglada ljusslingorna som ringlar sig runt baren drivs av egna små solceller. Liksom ”trädgårdslamporna” som sitter nedstuckna i sanden här och var.

Kapten och Janti snackar vindkraft på Happy Island.

Soltimmarna är många här på Union Island så Janti har inga större problem med energiförsörjningen, men det skadar ju inte med fulladdade batterier även molniga dagar. Så nu har han införskaffat sig ett litet vindkraftverk (D400) av samma typ som vi har i masttoppen på vår båt. När sammanträffandet blev känt frågade Janti om inte Ludvig kunde komma över idag på morgonen för att diskutera olika monteringsalternativ.

Ja, så nu sitter de där ute på Happy Island och klurar – troligen över en svalkande Fruit Punsch. Sedan bär det av mot nästa ö, Carriacou – sex sjömil bort. Sämre kan man ha det.

3 reaktioner på ”Welcome to Happy Island!

 1. Hej
  Vi är inte ett dugg avundsjuka:) sitter just och dricker morgon te och ska iväg till jobbet om en stund minus 2 grader och ganska blåsigt.
  Skulle lätt kuna tänka mig att driva den baren.
  Ha det gott
  Tjoppe och Helena
  Projektsunshine

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s