Ett äventyr kan vara så mycket

Hela gänget på bryggan hemma i Limhamn

Ur tidningen Äventyrliga familjer. Foto: Madeleine Söder

PASITO BLANCO, GRAN CANARIA. Inte mindre än 1043 nomineringar kom in när tidningen Äventyrliga familjer i våras efterlyste Sveriges äventyrligaste familj. Nu har juryn sagt sitt, och topplistan är klar. På första plats hamnade en familj från Karlsborg/Kapstaden som har som hobby att dyka med vithajar! Och det känns svårt att slå, men därefter kom minsann vi på Mary af Rövarhamn med motiveringen:

”För att de vågar följa sin dröm, kastar alla förtöjningar för att förverkliga ett seglingsäventyr utöver det vanliga”

Kul att vi fick vara med, förhoppningsvis kan det inspirera någon annan till att kasta loss medan barnen är små. Oavsett om det handlar om att ge sig ut på havet eller göra något helt annat. Kan vi, så kan ni. Ett äventyr kan vara så otroligt mycket. Och det är topplistans sköna palett av familjeäventyr verkligen ett bevis på. Här ryms allt från familjen Jarl som reser runt i världen och visar upp sina kroppsmålningar till 76-åriga Anny som åker till New York för att jobba som som nanny.

Full av inspiration efter att ha läst om alla dessa härliga personligheter och deras strapatser tänkte jag att det vore kul att starta en lista med länkar till andra som delar med sig av sina äventyr på webben. Stora som små. Med eller utan barn. I stil med vår länklista ”Andra långseglare”, fast under rubriken ”Fler äventyr”. Med besättningen på Mary af Rövarhamn som enväldig jury.

Du hittar embryot till ”äventyrslistan” i högerkolumnen här på sajten. Nominera gärna!

7 reaktioner på ”Ett äventyr kan vara så mycket

 1. Inte så äventyrliga som ni är, men vi har dragit till Indien. Ser just nu korna utanför kontorsfönstret… Vi är, pappa Anders, mamma Anna och döttrarna Alice (4) och Ada (8mån)

  Har följt er sen o våras och ni har ingivit kraft och mod till mig att våga ge mig ut med familjen. Hustrun mycket modigare än vad jag är;-)

  Bloggen e på engelska, men kanske kan hamna på äventyrslistan!

  Gilla

 2. Grattis till en så bra placering! Men ni gör verkligen något utöver det vanliga.

  Skoj idé med listan också, alltid kul att se vad andra tycker är värt att läsa – webben är ju så stor och lite tips är alltid välkommet!

  Gilla

 3. STORT LYCKA TILL med överfarten önskar vi, hela familjen. Hoppas (och tror) att det blir en njutningsfull seglats. Hur gick det med motorn? Attans otur…
  Vilken imponerande blogg ni har skapat, den är riktigt bra.
  KRAM till er, juliga hälsningar från Helsingborg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s