Don’t try this at home …

Idag angjorde läkarparet Carl och Frida och deras två små barn Norra fiskehamnen i Limhamn och förtöjde sin L28:a Anna invid Mary af Rövarhamn. Med sig hade de två rejäla stycken rimmat fläsk och en massa mojänger som peanger, nålförare, skalpeller och suteringsnålar. Ludvig fick en sykurs i 35-årspresent, och idag var den stora dagen kommen. För det är ju knappast någon mening att fylla båten med fina doktorsprylar om man inte vet hur man ska använda dem.

Fläsksvål och människohud har tydligen vissa likheter och därav det rimmade fläsket. Hyfsat bisarrt och osmakligt, men efter lite övning gick det i alla fall bra. Men så beklagade sig grisen inte heller på något sätt. Helt still var den. Och inget blod skymde sikten. Inte helt realistiskt, men nu vet vi i alla fall hur det ska gå till om olyckan skulle vara framme. Och det är den ju tyvärr då och då, det vet vi av erfarenhet. Men det är en helt annan historia.

Tack för utmärkt kurs, och tack för middagen. Fläsket serverades med raggmunk och lingon. Men ärligt talat, det smakade bara sådär.

Don’t try this at home, only at sea:

Återigen surrar det i micken på videokameran, sorry. Imorgon åker den in på garanti för tredje gången. Den här gången ska vi bannemej ha en helt ny kamera!

3 reaktioner på ”Don’t try this at home …

  1. Hej på er! Även läkare verkar tycka olika. Vi fick av en läkare som är med i OSK (hjärtkirurg) lära oss att man inte bör sy igen sår eftersom infektionerna kommer som ett brev på posten, särskilt där det är varmt och svårt med hygienen.
    Bättre enligt de läkarna att hålla såret öppet och endast lätt tejpa ihop ”det som gapar eller hänger och fladdrar”, så att det läker inifrån och ut samt byta tejpen ofta. Fulare men säkrare tydligen, även på stora skador. Så vi har med oss suturtejpremsor, kirurgtejp och silvertejp 🙂 Samt antibiotika mot varande sår och whiskey 🙂 Kanske kan vara en idé.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s