I en välsorterad hylla nära dig

Jag lyckas göra plats till mig själv i hängmattan och får snabbt ett barn på vardera sidan. Bokvalet den här gången föll på Pippi Långstrump på Kurrekurreduttön.

När jag har läst en stund avbryter Lovis: ”Mamma, jag vill också segla  till Söderhavet. Som Pippi. Får jag det?” Hon tittar på mig med stora ögon, väntar på ett bekräftande svar.

Så här långt har resan över Nordsjön gått över förväntan. Båten är redo. Vi är redo. Ett år till och vi borde ha en reskassa som skulle kunna ta oss runt jorden, i alla fall med mycket vilja och en smula tur. Det borde vara fullt möjligt. Visserligen extrem lågbudget, men fullt möjligt. Jag ser på min dotter och hör mig själv svara: ”Ja, Lovis vi ska segla till Söderhavet”

Ja, ungefär sådär gick det till när vi under en tur på Nordsjön förra sommaren beslutade oss för att äntligen slå slag i saken och segla ut i världen. Texten ovan är hämtad ur det senaste numret av tidningen Äventyrliga familjer, en föräldratidning garanterat fri från purérecept och blöjtester. Men väl fullsmockad med inspirerande och välskrivna historier för alla som längtar efter mer äventyr i livet. Och det gör i alla fall vi. Längtar efter äventyr alltså. Nedräkning pågår – bara sju veckor till avsegling!

2 reaktioner på ”I en välsorterad hylla nära dig

  1. Hej! Läste om er i tidningen, verkar bli ett trevligt litet äventyr ni ska ut på, hoppas ni slipper de värsta stormarna bara. Hoppas ni får en riktig rolig och lärorik resa, jag ser fram i mot att få följa den på bloggen, i den utsträckning ni har möjlighet att uppdatera från de sju haven.

    GMY

    Gilla

  2. Hej!
    Hittade er tack vare tidningen Äventyrliga Familjer som vi fick av en kompis som tyckte att vi skulle läsa om er (kul tidning faktiskt, inte sett den innan). Jag och min fru seglade till Karibien tor 04/05, då utan barn. Numera har vi små tvillingar och funderar på hur det skulle vara att sticka iväg igen – om ett antal år. Ska bli kul att följa er, önskar er all lycka och är grymt imponerad av er stora bedift att (snart) komma iväg! /Jonas

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s