Var tog alla barnen vägen?

Satt och uppdaterade listan med länkar till andra långfärdsbåtar (se till höger på sidan), när det slog mig hur vanligt det har blivit att långsegla men hur extremt få som väljer att göra det tillsammans som en familj.

Våra smågastar trivs alldeles utmärkt med livet ombord. Ännu roligare skulle det vara om det fanns fler andra barn att leka med i hamnarna ...

De flesta passar på att leva sin dröm under några år innan de bildar familj, eller långt senare i livet när barnen är tonåringar och eller rentav utflugna. Varför är det så? Om man någon gång behöver en paus i livet är det väl medan barnen är små. Under de där åren när man aldrig räcker till, för en evig kamp mot klockan. Anländer till utvecklingssamtalet på dagis med andan i halsen för att lyssna på när fröken redogör för mina egna barns utveckling.  Ja, ni som har varit där förstår vad jag menar.

Och ska man se det ur ett mer långsiktigt perspektiv så tror jag att det är bra för barnen att få se världen utanför Trygghetssverige, att lära sig att man inte behöver vara rädd för det okända. Det är nog bra för oss vuxna också för del delen.  Låt oss hoppas på det, för snart bär det av. Bara fyra månader kvar.

 

3 reaktioner på ”Var tog alla barnen vägen?

 1. Hej, vi kan bara hålla med, det var inte många andra barnfamiljer vi träffade, varken på Europas kanaler eller i Medelhavet.

  Men vi är mycket glada och stolta över att vi kom iväg och den tiden man får som familj är ovärderbar.

  Hade varit kul att träffa er i en hamn 🙂

  Margareta Veber
  Anna Lisa af Skanör

  Gilla

 2. Här är en till liten barnfamilj med en pojk som blir 8 månader då vi i sommar sticker iväg på äventyr med obestämt slut. Ska bli kul att ses någonstans på vägen!

  Hälsningar,
  Marta, Marcus och Fox på S/Y Mazarin

  Gilla

 3. Seglat ner till Medelhavet och till Portugal med barnen, förvisso lite äldre, 14 och 11.
  Vi träffade några andra familjer, men det var inte särskild ofta faktiskt!
  Att ha möjlighet att vara med barnen riktigt tillsammans så länge tyckte vi var det bästa med resan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s