Elva år senare

Det tog tre år att hitta vår Mary af Rövarhamn. Tre år av dagligt sökande på internet. Hon väntade på oss i Santa Cruz marina, på Teneriffa.  Lite ensam och eftersatt, men vid god vigör under den slitna ytan. Byggd 1976 på ett välrenommerat varv utan för franska Lyon, och rustad och inredd av en ytterst noggrann schweizare som lade varje ledig stund och varje scweizerfranc på båten under nio år. Ända tills frun tröttnade och drömmen rann ut i sanden. Ett sorgligt öde, ganska vanligt är jag rädd. Men den enes sorg, den andres lycka. Det blev kärlek från första ögonkast och sommaren 2002 seglade vi hem henne, och flyttade ombord.

Nu skulle vi bara betala av lånen också. För vem kan känna sig fri och leva på kärlek och fisk när tusentals kronor ska betalas till banken där hemma varje månad. Men här krävdes det tålamod, och målmedvetenhet utöver det vanliga. Ludvig hade tre år kvar av sina civilingenjörsstudier. När det väl var dags att börja dra in pengar gick larmet på den biologiska klockan. Hög tid att tänka på familj. Och inte räckte det med ett barn, vår lilla Lovis måste ju ha någon att leka med där ute. Och så gick det ytterligare några år.

Elva år har passerat sedan vi bestämde oss för att segla jorden runt. Galet lång tid. Många har nog tvivlat på vägen, men aldrig vi. I augusti bär det äntligen av. Tjohoo!

11 reaktioner på ”Elva år senare

 1. Har man känt er från tiden Ludde plugga vet man att ni kämpat hårt… Ludde har väl inte sovit 8 timmar i sträck sedan projektet började. Jag har i alla fall aldrig sett honom utsövd – eller det är kanske bara hans look 😉 Och ni har ju ändå fått en del häftig segling under dessa 11 års ”väntan”. Grymt 🙂

  Gilla

 2. Vad underbart att det äntligen blir av. Vi förstår hur det måste kännas efter så lång tid. Hoppas planerna håller och att vi ses snart.
  Kramar,
  Micke & Mia

  Gilla

 3. Fantastiskt! Gott att se att drommar kan forvarkligas. Hade ju otrolig tur sjalv aven om det kostade 3 ars husbyggande rakt i sjon som jag brukar saga (nytt hus och fru byttes mot bat) men med en bra DROM kan man sla varlden med hapnad!

  Mycket starkt jobbat och ja, en betald bat ar otroligt viktigt tror jag. Det ar ju friheten ni stravat efter i 11 ar sa ni ar helt klart varda att slippa bankpapper och annat.

  Tips fran en som genomforde hela tjillivippen fran start till avfard pa sex manader ar: underskatta inte tiden det tar att kapa landlinorna. Nar det narmar sig far man lagga otroligt mycket tid for att kunna lamna ekorrhjulet utan att fly 🙂 Fast nu har ju redan levt drommen sa lange sa nu verkar ju helt klart forberedda! Valkommen ut snart da!

  Gilla

 4. Hej!

  Vi delar ju nästan hamn! Roligt att ni kommer iväg, jag brukar alltid fundera på när det är dags varje gång jag går förbi eran båt.

  Lite hastigt och lustigt bestämde vi oss också i höstas och ger oss iväg nu i Juni, om lägenheten blir såld eller uthyrd.

  /Hampus & Lotta
  S/Y Ingeborg

  Gilla

  • Hej Hampus & Lotta, va roligt att ni också är på väg. Hur ser planerna ut, vart bär det? Knacka gärna på nästa gång ni har vägarna förbi. Vi har säkert en hel del att prata om. Hälsar Ludvig & Linda

   Gilla

 5. Hej!

  Ja, det hade varit kul att prata! Ligger ni fortfarande vid Salt? Vi kommer lyfta upp Ingeborg precis bredvid er i så fall, så fort den stygga isen försvinner runt mastkranen här. Normalt ligger vi i Dockan, men just nu i Lomma.

  Vi siktar på Västindien, men var vi hamnar och hur länge vi blir borta återstår att se 🙂

  /Hampus & Lotta

  Gilla

 6. Kommer ni ihåg hur det var att bo på båten under vintern? Kan ni kanske beskriva hur det var! Nu väntar några års båtboende för oss
  Hälsningar familjen Idzaksson

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s