En sommar på båten

Alltså. Känslan av att styra ut från hemmahamnen och veta att man inte behöver komma tillbaka på sex veckor. Den är bra go vill jag lova. När lägenheten är städad, utrymd och uthyrd, frånvaromeddelandet på jobbmejlen är aktiverat och båten är förberedd och bunkrad. När hela sommaren ligger framför en. Bara vi fyra. Tillsammans. På båten.

Vi lämnade Marstrand igår kväll, och ligger nu i Skagen i väntan på rätt vindar för att fortsätta västerut. Mot Norge, eller kanske ännu längre om vädergudarna är med oss. Det enda som är bestämt är att vi gärna vill besöka Kinn igen, en liten ö mellan Bergen och Ålesund där vi gifte oss för 10 år sedan. Resten av resan är ett oskrivet kort.

Ni som vill och har lust kan följa oss live på kartan genom att surfa in på MarinTraffic.com, och söka på Mary (Swe). Men jag hoppas också skaka lite liv i bloggen igen. Detta blir mitt första inlägg som är skrivet på båtdatorn och publicerat via satellittelefonen sedan vi kom hem från världsomseglingen. Så nu håller vi tummarna för att tekniken fortfarande fungerar som den ska.

17 reaktioner på ”En sommar på båten

 1. Ja men det funkade ju fint. Bilden är dock tillagd efteråt, eftersom vår satellituppkoppling är alldeles för långsam och lite för dyr för sådan lyx. /Linda

  Gilla

  • Haha. Önska får man. Och en och en annan bergsknalle ska nog fastna på bild. Men fjordarna är av erfarenhet inte så kul att segla i. Antingen blåser det inte alls eller så rusar vinden ner för bergen och accelererar i fjordarna. /Linda

   Gillad av 1 person

 2. Hej!
  Ja va underbart för er. Ha en riktigt go tur. Och fira en härlig bröllopsdag 10 år (tenn)
  Kram kram

  Gilla

 3. Hälsnigar från Jens i Phuket. Hoppas att ni får en god seglats. Luktar det fortfarande fisk över hela Skagen. Var där för 30 år sedan.
  Hälsningar från Jens och familjen.

  Gilla

 4. Vi är på väg mot Hebriderna – har slussat i Caledonian Canal de sista två dagarna. Vi fastnade också i Skagen förre veckan men det är verkligen inte den sämsta platsen! Ha en fin sommar! S/Y Moana, Linhamn

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s