Surfläger på Fuerteventura

Detta bildspel kräver JavaScript.

 CORRALEJO, FUERTEVENTURA. ”Jag älskar att surfa”, säger Lovis och strålar av glädje. Veckans sista surflektion är över och hon berättar entusiastiskt hur underbart det är när man väl hittat balansen och kan följa med vågen ända in till stranden. Jag kan inte låta bli att bli lite förbannad. Hon får det att låta så lätt. Själv känner jag mig som en valross på brädan. Trillar oftast lika snabbt som jag kommit upp.

Vi har snart tillbringat en vecka här på Planet Surf Camp på Fuerteventura. Det är som en slags blandning av surfskola och hostel. Vi har eget sovrum och badrum, men köket är gemensamt. Garaget är fullt av allehanda brädor och på gården finns pool, grill, biljardbord och en massa roliga leksaker. Vill man socialisera finns det alltid någon trevlig människa att prata med, och vill man vara för sig själv kan man alltid dra sig undan på rummet eller terrassen.

Planet Surf Camp är ett sådant där skönt ställe där man kan hänga hela dagarna utan det blir tråkigt. På gården är det dessutom lä mot de kalla vindarna som ibland gör stranden till en rätt kylig plats så här års. Men de flesta är här för att surfa. Så också vi. På morgonarna lastar vi surfbrädorna på taket på minibussarna, och sedan bär det av. Vi nybörjare i den ena bussen, och de lite duktigare i den andra. Det finns många bra surfstränder på Fuerteventura, så man kan välja strand efter väder och svårighetsnivå.

Vi är åtta elever på varje instruktör. Vår heter Gala, och vi gillar henne skarpt. Kanske lite extra för att hon är helt fantastisk med barnen. Hon överöser dem med uppmärksamhet, uppmuntran och kärlek. Det funkar väldigt bra, särskilt på Otto som är svag för tjejer. Barnen har även hittat en del andra favoriter i gruppen. Bland annat en svensk tjej som heter Sofia. Hon kände igen oss så snart vi träffades, det visade sig att hon och hennes pojkvän har följt vår resa på bloggen, och pojkvännen var med på vår hemkomstfest. Ett lustigt sammanträffande.

Lovis är den som haft störst framgång på brädan så här långt, inte helt oväntat. Hon älskar vatten, och är envis som få. Men även Otto har hittat en rätt skön stil. Så snart han tappar balansen sätter han sig på knä och surfar vidare. Ludvig börjar också hitta formen. Själv är jag nog lite för feg, rädd för att riva upp min gamla knäskada. Men det är väldigt roligt ändå. Och förvånande jobbigt. Varje muskel värker, trots yoga på terrasstaket – eller kanske just därför. På kvällarna är vi så trötta att vi slocknar klockan tio. Så tidigt har jag inte somnat sedan vi var ute och seglade.

Igår kväll var det avslutningsfest på surfskolan. Hela gänget grillade på gården. På måndag är det dags att resa hem till blåsvädret i Malmö igen. Hade gärna stannat ett tag till …

Klicka här för att läsa mer om Planet Surf Camp på Fuerteventura

11 reaktioner på ”Surfläger på Fuerteventura

 1. Härliga bilder! En en bra skribent 🙂 Just hittat din blogg och kommer nog att börja från början och arbeta mig framåt, mycket inspirerande. Vi älskar Corralejo! Åker snart dit igen 🙂 Lust att tipsa om hur ni flög dit? Alltid lika krångligt att hitta bra flygturer.

  Gilla

 2. Hej, har varit inne och kollat på surfcamp-sidan men blir inte riktigt klok på det. Vilken typ av boende/kurs var det ni bokade och hur fungerade det med barnen? Samma pris, annat pris?

  //ida

  Gilla

  • Hej, Vi bodde i själva surfhuset, som är lite vandrarhemstil sådär. Vi gillade det, men de har lägenheter också. Vi hade surflektioner på förmiddagarna varje dag tillsammans med barnen. Barnen surfade dock inte lika länge som vi vuxna eftersom de krävde instruktörens fulla uppmärksamhet. Men de lekte på stranden när vi surfade vidare, funkade bra. Jättefina nästan folktomma stränder. Jag var faktiskt inbjuden till surfcampen som bloggare, men fixade en specialdeal med dem så jag fick ta med hela familjen. Därför lite svårt att uttala mig om priset, men vet att de har familjepaket. Det bästa är nog bara att skicka ett mejl och fråga vad som är bäst i just ert fall. De är jättetrevliga. /Linda

   Gilla

 3. Inte nog med att er segling inspirerar mig i massor. Sitter och googlar surf camp för hela familjen och hittar er då 🙂 Detta ska kollas in närmare låter helt perfekt. Var det i Januari ni var där?

  /Michael

  Gilla

  • Hej. Va lustigt. Ja, vi var där i januari har jag för mig. Var lite för kallt, tyckte vi. Särskilt i vattnet. Frös trots våtdräkter. Annars väldigt trevligt. /L

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s