Lugn i stormen

Fredagsmys med Alexander.

Julmys med Alexander.

VÄSTRA HAMNEN, MALMÖ. ”Åh, det gungar. Äntligen!” skrattar Otto. ”Ja, Va härligt. Det känns som vi är ute och seglar igen”, instämmer Lovis. Hon fullkomligt strålar av lycka när en ny stormby får båten att rycka till. För en dryg timme sedan mätte de upp 28 sekundmeter ute vid bron. Stormen Alexander har dragit in över Malmö.

Mary af Rövarhamn kränger än hit än dit, fallen slår och riggen tjuter. Men båten är väl förtöjd, och inne är det varmt och mysigt. Vi bakar lussebullar med massor av saffran, dricker Apotekarnes julmust och lyssnar på svensk julmusik för första gången på flera år. Sånt är lite extra lyxigt för oss.

När det blir dags att sova ber Lovis sin pappa av sjunga en sång så som han alltid brukade göra till havs. Själv känner jag en inre harmoni jag inte känt på länge. Hela familjen kommer in i någon slags avslappnad seglarstämning. Tänk vad lite storm kan göra.

Den enda inte verkar helt nöjd är Lilla Gubben. Hans akvarium ser ut som det ska rinna över varje gång båten gungar till. Men så är han ingen riktig världsomseglare heller.

3 reaktioner på ”Lugn i stormen

 1. Han har inte börjat må illa Lilla gubben?
  På tal om must. Av dom 9 sorter must vi testade på jobbet var Apotekarnes sämst, bäst var ICAs must, dessutom en av de billigaste.

  Gilla

 2. Mys pys!

  Jag lämnar Sverige om några dagar för Mexico.
  Undrar om du har något tips mot sjösjuka? Vi ska ut på en fiskeresa och jag blir sjösjuk i ett badkar. Överväger att stanna på land men har du ett husmorstips så testar jag gärna 🙂

  God Jul och Gott Nytt År

  Hälsningar

  Mari

  Gilla

  • Nja. Vi har inte så mycket problem med sjösjuka. Men det skulle väl vara ingefära i så fall. Det lugnar magen. Annars är det bra att hålla sig ute i friska luften och titta på horisonten. Lycka till, och ha en underbar resa! /Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s