Salong Mary

I trygga händer

I trygga händer

VÄSTRA HAMNEN, MALMÖ. ”Hur känns det nu att vara hemma?” Det frågar alla som kommer förbi för att hälsa oss välkomna hem. Och ärligt talat, jag vet inte än. Jag har inte riktigt hunnit landa, men rätt bra tror jag. Det finns onekligen en hel del fördelar med Sverige och livet här hemma. Som att kunna gå till samma frisör om och om igen.

Sol, vind och salt går hårt åt håret när man seglar, särskilt i tropikerna. Det gick väl an för Ludvig och barnen, vars blonda rufs blev blekare och finare för varje dag som gick. Men för mig har det varit värre, och mitt en gång glansiga och ganska långa bruna hår har under resans gång blivit allt gråare, kortare och mer livlöst i takt med att ångesten inför nästa frisörbesök växt sig allt starkare.

Men nu finns det åter hopp om håret. För häromdagen kom vår högst älskade och mycket efterlängtade frisör Mary hit och bjöd hela familjen på en välbehövlig välkomstklippning på bryggan. Mitt hår är åter i trygga händer. Rehabiliteringen har påbörjats och om ett år eller så har förhoppningsvis både jag och kalufsen hämtat oss från alla traumatiska frisörupplevelser ute i världen.

Tack Mary, du är bäst!

8 reaktioner på ”Salong Mary

 1. Vi är påväg med våran husbil på semester och stannade till i Limhamn för att hälsa på en vän. Tog cyklarna in till stan och fick då syn på eran SY Mary vid kajen. Det var riktigt kul att få se båten ”live” efter att följt eran blogg ute på era äventyr. Såg ingen på däck och kunde ropa, Välkomna hem. Vilket jag redan har skrivit i tidigare kommentarer hihi
  Riktigt fin båt har ni.
  Kram Yvonné

  Gilla

  • Nämen, så tokigt att vi missade varandra. Vi som varit hemma mest hela dagen. Nåja, kanske en annan gång. Ha en skön semester nu, och kör försiktigt. /LLL&O

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s