Där Indiska Oceanen kysser Atlanten

Mary af Rövarhamn rundar Afrikas motsvarighet till Skygehuk.

Mary af Rövarhamn rundar Afrikas motsvarighet till Smygehuk.

CAPE AGULHAS, SYDAFRIKA. Vi har just rundat Cape Agulhas, Afrikas sydligaste udde. Där Indiska Oceanen möter Atlanten. Därmed har vi korsat alla de tre stora världshaven, och är tillbaka i det hav där allting började för drygt tre år sedan. Nu ska vi bara korsa Atlanten tre gånger till, en gång på höjden och två gånger på bredden. 12 000 sjömil. Sedan räknar vi med att vara hemma igen, lagom till skolstart 2014.

Men innan vi ger oss i kast med slutspurten tänkte tillbringa en månad i området kring Kapstaden. Vill gärna se oss lite omkring, pyssla om båten, återse gamla vänner och kanske träffa några nya. Farmor och farfar kommer också på besök, och viktigast av allt: Lillgasten Otto ska fylla sex år! Den nionde november, årets mest efterlängtade dag.

8 reaktioner på ”Där Indiska Oceanen kysser Atlanten

 1. Grattis till att ha kommit så här långt på er fantastiska resa! Det har varit så roligt att följa er och alla äventyr ni varit med om. Hoppas ni får en härlig tid i Sydafrika med alla vänner innan ni ger er av norröver. Skickar även en stor GRATTIS-kram till lillgasten!!! Vad blir det för roligt som händer för Otto på födelsedagen? Visst var det så att Lovis fick rida elefant på sin födelsedag?
  Med vänlig hälsning till er alla från landkrabban Vikkan

  Gilla

  • Ni får lägga på ett kol. Lämnade förresten en del barnböcker till er på bokbytarhyllan på tjejernas toa på Zululand Yacht Club i Rihards Bay. Visserligen på svenska, men långseglarungar brukar inte vara kräsna. Kram. Linda

   Gilla

 2. Hi guys…glad to hear you have made it all the way already. We miss you very much and the yacht club is suddenly very lonely…Enjoy the adventure, xxx

  Gilla

 3. Otto vet kanske inte (egentligen) vad en iPad ar for nagot? Vi har en iPad i familjen, men numera kan man fa tag pa ‘tablets” pa varuhusen for 1/5 av kostnaden for en dyr apple-tablet. For en 6-aring, eller vem som helst utan 3G eller 4G pa vida haven ar det ingen skillnad. Jag kopte en ”android” tablet med GPS, WiFi och bad sim-slot och memory slot for $160.00 pa ett ALDI varuhus och den ar nastan lika kul, och MYCKET enklare an kranglig iPad nar det galler att overfora musik och filmer t.ex. En iPad ar otroligt omstandig inte bara nar man vill flytta over filmer och musik,l och kraver jamt och standigt internet-connect for gora nagot alls. Rena snurren! Barn alskar en bra ”touch-screen” tablet-computer och den haller en knatte sysselsatt under manga (manga!!) timmar!!!! Men en apple iPad ar pa tok for dyr och kranglig for en ”rugrat”, sa lycka till! Jag sager: Glom apples produkter fran USA!

  Gilla

  • Noop. Inga hajar. Ser man väl mest om man åker ner i en sån där bur och lockar till sig dem med blod. Men det skulle vi aldrig göra. Hur dumt som helst. Man vill ju inte vithajar ska förknippa människor med mat. /L

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s