Där allting kan hända

DSC_1041

En lemur hoppar förbi …

MORAMBA BAY, MADAGASKAR. Vi kryssar mellan öar formade som gigantiska svampar, förbi gräsmattor av sjögräs. Längs stränder där baobabträd sträcker sig mot himlen likt uråldriga jättar. Där bladlösa grenar bär på frukter vi inte visste fanns. Där lemurer hoppar jämfota likt kängurur. Där bananbåten kommer glidandes när man är som mest sugen. Jag talar naturligtvis om en magisk plats. Jag är osäker på om den verkligen finns på riktigt, men i så fall heter den Moramba Bay. Och jag gillar den. Mycket.

Fler bilder från Moramba Bay finns nu i vårt bildgalleri på Flickr. Kolla gärna.

3 reaktioner på ”Där allting kan hända

  1. Det synes klart att det ar ett fantastiskt och forhallandevis ostort djurliv pa Madagaskar. Men trots det, ar det nagra problem med nyanlanda och importerad ”pest” kan man undra fran Australien.
    Har hotas Australiens ursprungliga djur arter av” Ravar, vild-katter, forvildade-hundar, rattor, kaniner (millioners millioner), vilda kameler, vattenbufflar, brumbies, asnor (massor av asnor) getter, getter, getter, massor av grisar som gar fran hushalls-skart till hariga svarta bestar med vassa betar i nagra fa generationer. (inga vilda far och lamm, dom gar strax under om de forvildas…) och nu senast giftiga canetoads. Listan tycks oandling ar det ar inge anda pa den. Aven faglar som Indian Minors och nu Europeiska bees och fire ants. The joint is rocking Down Under…

    Gilla

    • Verkar som det största hotet i Madagaskar är svedjebruket. För hundra år sedan var 90 procent av ön täckt av skog. Idag återstår 10 procent. Massor av arter är utrotningshotade eller har redan dött ut. Vi såg flera skogsbränder längs kusten när vi var där. Lika sorgligt varje gång. /L

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s