Stränder utan fotavtryck

snäckkonstapeln

En tuff dag på jobbet för S/Y Marys snäckkonstapel.

NOSY SABA, MADAGASKAR.  Jag står med vatten upp till armhålorna och försöker hålla jollen utanför de brytande vågorna medan Ludvig startar motorn. På femte rycket går den igång. Jag andas ut och häver mig upp i jollen medan Ludvig styr ut mot Mary af Rövarhamn. Vinden har vridit på norr och ökat i styrka. Den ankarplats som för två timmar sedan var platt som en pannkaka håller nu på att förvandlas till en fälla. Vi måste härifrån, annars slutar vi på revet.

Vi har påbörjat den långa resan söderut mot Sydafrika. Här i den nordvästra delen av Madagaskar finns fortfarande möjlighet att hitta skyddade ankarvikar. Så än så länge seglar vi mest på dagarna och går i hamn på natten. Ibland gör vi också ett kort stopp mitt på dagen. På någon av de där yttersta öarna, där man bara kan ankra eller landstiga när förhållandena är precis rätt. För ett kort besök i land, eller en snabb titt under ytan . Så länge tidvattnet inte är för högt eller lågt. Innan viden vrider, eller ökar i styrka.

Idag fick vi några härliga timmar på Nosy Saba, en vindpinad ö vars kust omges av höga porösa kalkstensbranter, stora stenblock, spännande grottor och vackra sanduddar. Fulla av drivved, vackra snäckor och slipade stenar och koraller. Stränder där ingen tidigare har satt sin fot. Nåja, så kändes det i alla fall. Ända tills vi klättrade upp på högsta kullen och såg att någon hade byggt en stor lyxresort på andra sidan ön …

Fler bilder från Nosy Saba hittar du i vårt bildgalleri på Flickr. Kolla gärna. 

3 reaktioner på ”Stränder utan fotavtryck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s