Gränslös kärlek

seglarkompisar

Lovis och Johannes

KOMBA, MADAGASKAR. De sågs för första gången i Panama, för mer än två år sedan. Sedan dess har de träffats på några av världens mest exotiska platser. De har surfat, klättrat och fiskat tillsammans. Letat skatter, snorklat med hajar och utforskat otaliga obebodda öar. De gillar samma saker, och har fantastiskt roligt tillsammans. Så i Thailand tog hon mod till sig. Hon friade till den snällaste, starkaste och modigaste pojken hon någonsin träffat. Och han sa ja.

Nu är de återförenade igen, på andra sidan Indiska Oceanen. Vår Lovis, och hennes sydafrikanske seglarkompis Johannes.  Och ikväll sover han över för första gången. Lycka.

17 reaktioner på ”Gränslös kärlek

 1. Aah… Så synd. Men urgulligt! Vill bara få läsa om dem om 20 år att de lever tillsammans! ❤

  Gilla

 2. Man ska aldrig förringa första kärleken. Tjoppe och jag träffades först som sjuåringar och vi gick skilda vägar vid 16års ålder. Det skulle dröja 25 år. Gammal kärlek rostar aldrig, lika barn leka bäst! Vi håller tummarna!

  Gilla

 3. CITAT: Trevlig liten artikel om vår resa i dagens Sydsvenskan: sydsvenskan.se/inpa-livet/var… 1 hour ago
  Borta bra, men hemma snart … wp.me/pF0aF-1ra

  Nej, nej for 1000’n, vad Ni gor sa salj inte baten! Ni kan ju bo i den aven i Sverige, eller ha den som sommarstuga. Salja baten vore som att … amptera and lem pa alla och envar i familjen. Vanta atminstone lika manga ar som Ni reste runt i varlden med ert hem. Efter 4-5 ar sa ar S/Y Mary pa nytt redo for ett nytt aventyr, kanske med ny agare.
  Stress i Sverige vs Sydney mm… Sist jag var i Stockholm upplevede jag staden som en avsides smastad som desperat forsokte vara en nouvelle storstad, men det lyckades inte. For ful faktiskt, trots Gamla stan etc. Kanske till priset av den sjuka stress som du namner om i Sydsvenskan.
  Kopenhamn ar den enda riktiga Scandinaviska staden med en cosmopolitisk puls uppe i norr! Norska Oslo och Finska Helsinki(fors) kan man inte beskylla for att ens forsoka. Fy bubblan som Manikken skulle sagt efter ett dyrt och troligen katastrofalt restaurant besok i Oslo… (inte precis Noma!)

  Gilla

  • Mycket kan man beskylla Sthlm för, men en ful stad är det väl ändå inte. Annars håller jag med, det är en skrämmande tanke att vara utan Mary. Men du glömmer bort att hon är gammal och byggd av stål – kräver alldeles för mycket arbete för att bara fungera som sommarstuga. Ska vi ha både hus och båt får vi varken tid eller pengar över till att göra något roligt. Men visst, någon panik är det ju inte så länge vi inte har någon annanstans att ta vägen. Får se vad det blir. Överväger också större båt, som bostad. Istället för hus. Men barnen växer och Mary börjar kännas lite trång när det regnar. Och det gör det ju ganska ofta i Sverige. Kanske för ofta. Synd att Australien ligger så långt hemifrån. /L

   Gilla

 4. Söt kärlekshistoria…
  Hoppas att de snart ses igen och kanske får några roliga stunder att lägga i minnesboken…
  Och en fin artikell i tidningen.
  God fortsättning på resan /
  Mia

  Gilla

  • Ja, de är söta. Har lekt varje vaken stund i en hel vecka nu. Och i natt är det Lovis tur att sova över på deras båt. Hon lär knappast fega ur : ) /Linda

   Gilla

 5. Linda, du har manga kloka ord och det blir nog bra vad det lider med S/S Mary. Estie vill garna planera och staka ut kursen framat. Jag daremot finner av erfarehet att i de flesta fall sa tar ”saker & ting” pa nagor satt forr eller senare hand om sig sjalva. Jag tror det var Ake Ame’en som i sin bok Skargards Navigering for lange sedan gav radet: ”Oroa Eder inte sa mycket over var som finns dar framme, utan istallet ska Ni se till att hela tiden veta precis var ni befinner er”.
  Mary kommer att ta hand om sig nar tiden ar mogen! ”Stop worry – be happy!”

  Gilla

  • Fast jag gillar att planera, nästan lika mycket som att planera om : ) Senare nytt är att vi ska köpa en modern och lite större båt istället. I plast för mindre underhållsarbete. Och minsta möjliga utrustning för mindre meck. Ingen mening att ha en världsomseglare när allt man vill är att kunna dra till Norge då och då. Jaja, den som lever får se … /L

   Gilla

 6. Stockholm ar en vacker stad fran manga vinklar, men efter ett besok pa Sergels Torg (Vilken demonisk forolampning att uppkalla ”PLATTAN” officiellt efter herr Sergel!! ”Palme Platsen” vore mera rattvist.) och sett ”glas-dildon” sa maste jag saga att omradet kring ”Kultur Huset” ar det absolut fulaste och sjals-losa platsen i en huvudstad. Fult fult och hemsnickrat fran alla horn betraktat.
  Stockholms manga vackra vyer ar minsann inte tack vare nagra smarta moderna svenska arkitekter, det handlar istallet om naturligt vackra vyer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s