Barbacka på en elefant

Så fick hon sin ridtur till sist.

Så fick hon sin ridtur till sist.

”Äh, det var väl inget läskigt. Nej, inte svårt heller. Men ännu roligare än jag trodde”. Så sammanfattar Lovis gårdagens efterlängtade tur på elefantryggen.  Men nog såg hon  fokuserad ut där hon satt, tre meter upp. Med rätta. Hon hade bara en filt mellan sig och elefanten. En elefant är rejält bred över ryggen, och man sitter varken särskilt bekvämt eller stabilt där uppe. Ja, jag talar av egen erfarenhet.  Barnen fick inte lov att rida själva, så även Ludvig och jag fick oss en tur när vi besökte Millenium Elephant Foundation, en organisation som köper upp och tar hand om elefanter som farit illa i sin tidigare hemmiljö.

Vi fick också vara med när elefanterna badade. Och bilden jag la upp igår föreställde naturligtvis en elefantsnabel, som flera redan gissat. Ett fantastiskt universalverktyg som kan användas till det mesta. Tänk dig dusch, näsa, lyftkran, arm, tuta och sugrör i ett. Den som hade en sådan näsa …

Fler bilder från besöket hos elefanterna finns i vårt bildgalleri på Flickr.

6 reaktioner på ”Barbacka på en elefant

  • Man tackar. Det blev en riktigt skön födelsedag. Ludvig och barnen tog med mig till en Merissa Beach där vi tog in på ett litet guest house direkt på stranden och badade, surfade och tog det lugnt i hängmattan mest hela dagen. För att sedan avsluta med solnedgångsöl, grillade räkor och en stor härlig brasa. Hur mysigt som helst. Värre än så var det inte att fylla 40. /Linda

   Gilla

 1. Hej!
  Vad har ni för kamerautrustning med er? Hur gör ni för att det inte ska bli blött/stulet/osv. ? Jag älskar verkligen er blogg, så inspirerande!

  Ha en bra dag där borta!

  Gilla

 2. Hej,

  Kul att du gillar bloggen.

  Jag använder en Nikon D90 när omständigheterna tillåter. Nackdelen är att den är lite tung och osmidig, och inte särskilt diskret. Brukar förvara den i en fodrad necessärliknande tygväska, dels för att skydda den men också för att man inte ska se att väskan faktiskt innehåller en kamera.

  Har också en vattentät Canon Powershot D20 som slit-och-släng-kamera. Har så här långt förbrukat två kameror på resan, En Canon G11:a och en G12:a. Den sistnämnda var jag väldigt förtjust i eftersom den är både smidig och tar riktigt bra bilder på samma gång, och för att jag hade ett dykhus till den som inte passar till nya modellen. Sanden tog dem båda. Den är överallt, och mycket svår att skydda sig mot. Mycket svårare än vatten. Barn och kameror i kombination kan också vara en utmaning : )

  Allt gott,
  Linda

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s