Pay-back time!

berg_nz

Land i sikte!

PORT CRAIG, NYA ZEELAND. Tre dagar kuling, tre dagar motorgång och en dag med lagom starka vindar. I en genomsnittlig temperatur av tio grader i sittbrunnen, och tolv grader i båten. Så kan man sammanfatta vår översegling från Tasmanien till södra Nya Zeeland. Ingen höjdare med andra ord, men typiska förhållanden för dessa breddgrader.

Ja, det är knappast för seglingen eller värmen vi har tagit oss hela vägen ner hit. Vi är här för att uppleva vild, vacker och oförstörd natur. Och i takt med att de flera tusen meter höga bergstopparna träder fram allt tydligare ur mörkret denna morgon lägger vi de svåra dagarna på havet bakom oss. Allt har ett pris. Betalningen är avklarad. Nu ska vi njuta!

(Väl i hamn välkomnades vi av Hector’s Dolphins, världens ovanligaste delfiner som bara bor här på Nya Zeeland. Och jag (Linda) fick simma med dem. Läs mer om det på ERV-bloggen.)

12 reaktioner på ”Pay-back time!

 1. Håll utsikt efter Moas!
  Kan ses om man seglar in i någon av fjordarna. Om man inte lyckas se någon, så kan man njuta av något av de häftigaste som jag upplevt. Se upp för lokala knottattacker bara.
  Vill gärna ta med mig mina barn så att dem kan få uppleva lika spännande saker som ni. Hur tycker dem att det är?

  Varma lyckönskningar.

  Gilla

   • När jag var där såg jag massor av spår från Moas!

    Tyvärr var dem flesta på asfalt. Med en kontur av vitt. Skrämmande likt färg faktiskt och alltid ledandes till en lokal souvenirbutik…

    Men man vet aldrig.

    Gilla

 2. Låter ändå så himla härligt. Vi kastar loss om 3,5v för att bli borta 7mån i Medelhavet. Hoppas på en värdsomsegling senare i livet. Njut på 🙂

  Gilla

 3. Vi kommer så sakta efter, men räknar inte nå hit förrän i november!:) Räknar med att kasta loss från Martinique om en dryg vecka och segla mot San Blas.
  Tacksam för tips!

  Gilla

 4. Ni lar inte sakna vindar pa spektakulart vackra NZ! Det blaser som f..n jamt dar sags det. kanske inte sa grymt i dom djupa fjordarna pa Sodra On. Om moas vet jag inget, men man sager ofta i den Engelsk talande varlden om saker passe’ att det ar ”dead as a dodo” men det galler tydligen an annan matig fagel fran Mauritius.
  Man kan sammanfatta med ” Moas are as dead as dodos…”
  Vi ser fram mot manga fina bilder och ha det sa bra pa ”the land of the long white cloud” som gamla Maoiris kallar sitt Nya Zeeland.

  Gilla

 5. Snurra min jordglobe… och jag kan saga att Ni i den modiga seglar qvartetten har nu kommit fram till land sa langt fran Sverige som aro praktiskt mojligt!!! Soder om sodra stor-on minsann.
  Det spelar ingen roll om Ni styr kosan mot norr, soder, oster eller vasterut , i samtliga fall kommer Ni narmare hem till moderslandet Sverige, UTAN att falla av. Norrut ar nog den trevligaste rutten forstar jag fran mitt skrivbord.

  Pa nagra bilder jag hittade ser det ut som uppe pa Jamtlands fjallet vid trad-gransen. Haller Ni med om detta intrycket? I sa fall ar det bra att veta att det ar ont om bjornar och vargar dar Ni ar. Inte heller har NZ giftiga ormar eller spindlar. Inga vilda krokodillion heller… Bara nagra leopard salar att oroa sig for, mojligen. Lycka till alla fyra Trackers!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s