En blomma säger mer än tusen ord

I Franska Polynesien bär alla blommor i håret. Otto, som gillar blommor, stortrivs.

”Mmm, vad gott det luktar här”, säger Otto och vädrar med näsan. Ludvig och jag tittar frågande på varandra. Han har visserligen en ovanligt känslig näsa, men vi känner ingenting. Snart inser vi att doften kommer från blomman han bär bakom örat. Och den doftar sannerligen ljuvligt. Den vita Tiare Tahiti som i århundraden har stått som symbol för öarna i Franska Polynesien.

Här går alla omkring med en blomma eller två bakom örat. Man eller kvinna spelar ingen roll, men sättet den bärs på är desto viktigare. Bär du blomman bakom högra örat visar den att du är gift, förlovad eller upptagen på något annat sätt. Är du gift men ändå tillgänglig ska du bära en blomma bakom varje öra. En blomma bakom det vänstra örat betyder däremot att du är singel och tillgänglig. Och är du riktigt desperat ska du bära din blomma bakochfram.

Eller vänta, var det kanske tvärtom. Jaja, det är väl bara att prova sig fram och se vad som händer …

4 reaktioner på ”En blomma säger mer än tusen ord

  1. Underbar tradition! Och vad gör det om man bär blomma fel… eller kanske, ja, om man inte vill bli antastad 🙂
    Härligt att jag hittade den här bloggen, nu kan jag åka ut och resa då det passar mig själv 🙂

    Gilla

  2. Va härligt att läsa det du skrivit, om honom och blomman. Jag har idag varit och träffat mitt första barnbarn, en lite supersöt flicka, som får namnet Tiare, efter den här blomman =)
    Mamman är från Fiji, menhar bott här i Sverige ca 10 år, men både hon och min son reser mycket, hon har släkt på fler ställen i världen, och det är inte omöjligt att dom bosätter sej utomlands i perioder, så dom ville ge tösen ett internationellt namn, dessutom heter min son Blom, så det blir ju ett av hennes efternamn, så det styrde väl lite, att det blev ett blomnamn ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s