Lovis når nya höjder

”Jag vill högre upp!” ropar Lovis uppifrån spridarna i stormasten. Precis som lilla Ida tycker hon det är väldigt roligt att komma högt upp i världen. Lovis lärde sig klättra långt innan hon kunde gå och är helt orädd, men inte för den sakens skull särskilt oförsiktig. Självklart har hon sele på högre höjder, men ibland känns det ändå lite nervöst att titta på.

Det är intressant att se hur olika syn seglande föräldrar har på säkerhet ombord. Våra barn bär nästan undantagslöst flytväst på både båt och brygga, men här i Spanien finns det inte en enda unge som bär flytväst. I England låg vi ankrade bredvid en båt vars barn klättrade som apor upp och ner för vanten utan varken sele eller skor. Medan andra föräldrar tittar mycket skeptiskt på oss när vi visar var barnen ska sätta fötterna när de vill klättra upp på bommen.

Själv bestämde jag mig redan när Lovis låg i magen att jag inte skulle bli en sådan där överbeskyddande hönsmamma. Det är inte alltid så lätt, men jag är av den bestämda uppfattningen att det måste vara bättre att lära barn att göra saker på ett säkert sätt än att försöka hindra dem. Verkar dessutom mycket roligare så. Men någonstans går naturligtvis gränsen. Idag gick den halvägs upp till masttoppen.

"Jag ser hela Puerto Rico" ropar Lovis belåtet från sin nya utsiktsplats.

9 reaktioner på ”Lovis når nya höjder

 1. Hej!
  Tips från Spanjorska här på jobbet!
  Köp charkuteriprodukter över disk och häng upp i taket. Speciellt gott skall visst Jamon Serrano, chorizo, chistorra, longaniza och lomo vara. Gott att steka, grilla eller äta som de är.
  Dadlar verkar vara en riktig näringsbomb. De kan man köpa i klase och hänga i taket också.

  Det kommer kännas i luften på flera sjömils håll när Mary kommer seglandes över havet!

  Kram,
  Anna

  Gilla

 2. Härligt med föräldrar som låter en få känna att man är ”on top of the world”. Hälsa Lovis! O Otto förstås, kanske följer han snart storasyster i maststegen?

  Gilla

 3. Tänkte jag skulle läsa lite av era blogginlägg från första början då jag bara följt er mot slutet av er resa och undrar hur jag hittar de första. är det Sverige – Kap Verde som är det första? 🙂

  Gilla

 4. Lovis (8ar?) som flyttade ombord fyra dagar gammal och rör sig smidigare på SY MARY än någon annan – Kan Lovis om ca 4 – 5 ar sla detta vardsrekordet som nu halls av lika blonda 14 ariga Laura Dekker? Om icke Lovis – VEM ANNARS?!?!
  Ett nytt project for hela besattning att stodja! ”Just do it”

  http://time.com/894/maidentrip/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s