Proviant på stock

Den här bananstocken skulle nog göra sig bra i mesanmasten ...

Här i Pasito Blanco finns inte mycket att se och göra – en marina, ett varv, en strand, några hus, en liten park och ett minilivs. Allt prydligt tillrättalagt och väl bevakat av vakter med vänliga leenden. Ett så kallat ”Private Community”.

Inte långt från vaktkuren vid vägbommen, som förhindrar ”obehöriga” att komma in i området, finns dock en liten bananodling. På flera av plantorna hänger stora stockar med hundratals gröna bananer. Smågastarna, som inte alltid är så tålmodiga, undrar naturligtvis när bananerna ska mogna så vi kan äta dem, så då och då tar vi oss en tur dit för att se hur det står till med den saken.

Inte heller idag var bananerna klara att skördas. Men kanske om några veckor, lagom till vi ska lämna Gran Canaria och segla vidare mot Cap Verde. Vore inte dumt med lite färdkost. Frågan är om vi vågar …

Uppföljning kommer.

4 reaktioner på ”Proviant på stock

  • Sweet. Vi planerar att fira Lovis födelsedag på Curacao. Och då kommer farmor och farfar på besök, vilket också betyder barnvakt så vi kan dyka. Dessutom lockar min kusin med en middag, han råkar nämligen semestra där ungefär samtidigt. Och en gratis middag tackar man ju inte nej till : )

   Gilla

 1. Hej vänner
  Härligt att läsa om alla era barnäventyr, segling med barn är härligt (och jobbigt ibland -men oj vad det är värt det, som ni vet)
  Tänk bara på att alla bananerna på stocken mognar samtidigt, det gäller att vara kreativ, bananrätter till frukost, lunch och middag…
  Med frisk bris¨
  Birgitta

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s