Islas Cíes: Paradiset för sakletare

Idag hade Ludvig mekardag ombord på Mary. När fem nya kablar ska dras kors och tvärs i hela båten kan ingen kotte vara i närheten så barnen och jag gav oss av på sakletartur. Och gissa om vi fick napp. Vackra snäckor och stenar i överflöd, kottar och barr i jätteformat och klättertallar med krokiga blottade rötter. Lycka. Vi hann sällan mer än tio-tjugo nya meter innan det var dags för nya fynd. Stora eucalyptusträd med lös bark, blixtsnaba ödlor och en söt liten kanin. Följt av en kristallklar tidvattendam fylld med fiskar i alla former och färger. För att inte tala om alla fjädrar som fiskmåsarna tappat. Vi hade kommit till sakletarnas paradis – Islas Cíes. Fem timmar varade promenaden, och vi kom väl en sisådär 500 meter. Och då fick jag ändå heja på en del : )

Pippi skulle gillat det här stället, undrar om de ankrade här i viken med Hoppetossa …

Detta bildspel kräver JavaScript.

3 reaktioner på ”Islas Cíes: Paradiset för sakletare

  1. Hej på er! SÅ roligt att följa er på resan från pensionärstillvaron i inlandet Falun! Härliga bilder, trevliga reportage – hoppas allt går bra på er tuffa resa. Vilka ungar som klarar detta! Hälsningar från Agneta, som är Lottis kusin och väl känner till både Rövarhamn och Fogdö! Kram!

    Gilla

  2. Vilka härliga bilder ni tar! Jag sitter med hjärtat i halsgropen och läser om era äventyr i blåsvädren, och med ett lika stort leende på läpparna när jag läser om era fina dagar!

    Ta väl hand om er!
    /Emma

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s