Mäktigaste stranden i mannaminne

OTHONOI, GREKLAND. Vi gillar stränder i största allmänhet. Långa, korta. Breda, smala. Steniga, finkorninga. Svarta, vita. Kalla, varma. De flesta har nåt speciellt. Bara det inte är för mycket folk i vägen.

Men så finns det vissa stränder som sticker ut lite extra. Aspri Ammos på Greklands västligaste ö Othonoi, där vi hängt de senaste dagarna, är definitivt en sådan. Bilderna gör den inte riktigt rättvisa. Vissa platser måste upplevas.

Aspri Ammos omges av flera hundra meter höga klippor, och kan bara nås med båt i lugnt väder. Dessutom en riktigt häftig ankring. Och inte blir den sämre av att den ligger granne men några av de coolaste grottorna vi någonsin sett, men de berättar jag mer om en annan gång.

Har du någon favoritstrand, och varför? Vi har många, men denna hamnar absolut på topplistan.

5 reaktioner på ”Mäktigaste stranden i mannaminne

 1. Wow vilken strand..vilket äventyr att segla i medelhavet.
  Min favoritstrand i Grekland är Elafonissi ..på Kreta..rosa härliga långgrunda stränder. Men där är man sällan ensam..turistigt som attan.
  Här hemma finns Vättern..och Oset i Huskvarna som är fantastiskt vackert. Här har vi doppat oss sen vi var små..tagit kvällsdopp i solnedgången många gånger. Nu är jag där med mina barnbarn så de får uppleva samma fina strand. De åker hellre hit än till tempererade bad.
  Ha en fortsatt härlig seglats!

  Gilla

 2. Längtar tillbaka! Othonoi var vårt första resmål i Grekland med vår båt. Har ni tid kan ni alltid besöka vår vän Babis som bor någon kilometer upp på berget ovanför gamla hamnen. Han har bott i Sverige i många år och uppskattar att få prata lite Svenska! Utsikten från byn på toppen är också värd en utflykt. Är ni på väg sydost kan jag rekommendera ett besök i Kassiopi på norra Korfu! 🙂

  Gilla

 3. Väldigt vackert! Dessutom fint fångat! Vi gillar också stränder, men helst de med lite ”formationer”. Alldeles för raka stränder kan bli lite tråkiga (tycker vi). Ha det fortsatt fint! Hälsningar från Tjeckien!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s