Fem långseglarbloggar vi följer

madagaskar

Det finns fler som vi.

Då och då hör folk av sig till oss och berättar hur de haft för vana att gå in på vår blogg varje morgon eller kväll under flera år, hur vår resa blivit en del av deras vardag och hur tomt och konstigt det har känts sedan vi kom hem.  Ja, de tycker helt enkelt att det var roligare när vi seglade runt på världshaven. Jag kan väl inte annat än att hålla med, men just nu är vi faktiskt ganska nöjda med att bara kajka runt här hemma. Så för er med abstinens tipsar vi här om några andra långseglarbloggar som vi följer. Kanske har du några egna favoriter, dela gärna med dig.

 • S/Y Galactic
  Cool amerikansk familj från Alaska som i likhet med oss själva gillar vildmark och kalla platser. Vår vägar skildes åt i Tasmanien. Nu är de på Sydgeorgien – en av våra drömdestinationer.

 • S/Y Ariel IV
  Första svenska fritidsbåt som gått genom Nordvästpassagen. Goda vänner till oss, och några av de få svenskar som också seglat runt jorden med barn. Nu på väg över Stilla havet, igen.

 • S/Y Ran
  En videoblogg av Johan Hammarlund och Malin Löf som kastade loss från Malmö mitt i smällkalla vintern. Nu i Galicien, men vi hoppas på Sydamerika, Antarktis och Patagonien.

 • S/Y Anna Lisa
  Det är dags för våra vänner från Skanör att ge sig av på långsegling för jag vet inte vilken gång i ordningen. Den här gången siktar de på Karibien. I en Allergo 30, med två barn ombord.

 • S/Y Litorina
  Ännu en svensk familj på långsegling. Patrik och Monica är ute på sitt andra varv runt jorden. Nu tillsammans med deras två barn. Just nu på Tonga. Sonen Oliver har en egen blogg.

 

8 reaktioner på ”Fem långseglarbloggar vi följer

 1. Bra tips, behöver någon ny blogg att följa. Man var ju van att gå in på eran blogg varje morgon då man kom till jobbet för att se om det kommit något nytt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s