SVT söker ny seglarfamilj till Familjer på äventyr

SVT vill ha ny seglarfamilj

Hopp om ny seglarfamilj till nästa säsong av tv-serien Familjer på äventyr.

Vi fick ett mejl idag. Från producenten till tv-serien Familjer på äventyr. SVT vill ha en ny seglarfamilj till nästa säsong av programmet. Någon på väg ut i världen, istället för på väg hem som vi var. Nu undrar de om vi känner till någon familj som kastar loss från Sverige nu i sommar. Det gör vi konstigt nog inte, inte vad vi kommer på i alla fall. Men det brukar alltid vara några som ger sig av varje år. Åtminstone en sväng till Karibien och tillbaka.

Känner du till någon familj som har planer på att kasta loss nu i sommar, eller är du rent av själv på väg med dina barn? Ja, då får du gärna kontakta Jakob Jonas på produktionsbolaget Art 89 så snart som möjligt. Om ni kan tänka er att ha ett filmbolag i hasorna vill säga.

Tel: 076-392 07 97, e-post: jakob.jonas@art89.se

28 reaktioner på ”SVT söker ny seglarfamilj till Familjer på äventyr

 1. Saknar er och förra året! Ni fick mig och fundera i nya banor. Denna säsong känns helt annorlunda och har en helt annan inriktning, tycker jag. Förra året var mkt mer kasta loss, vända blad, äventyr och att bryta mönster. Jag skulle vilja se några ”overlanders” som familjen Ringdahls. Det vore kul!

  Gilla

  • Intressant att få lite utifrånperspektiv på det hela. Jag håller med. Jag vill också se Landrovers nästa säsong. Genom Afrika, tvärs över USA – nån sån grej. Det hade varit skoj. Ringdahls hade varit klockrena! Men också lite mer äventyr på hemmaplan. Kanske några stadsbor som bryter upp och ger sig på självhushållning i Norrland. Det hade jag tyckt varit skoj. /Linda

   Gilla

   • NORRLAND? Linda, ta och titta pa Kevin McClouds TV serie ”To the Wild” episode No 4 om en Engelsk familj (jepp!) som bosatt sig i norra Sveriges odebyggd med 20-30 slad hundar. Dom agnar sig at ”sjalvhushallning vill jag lova! For ovrigt ett mycket battre helt overlagset format an det kaotiska mish-mash editing formated som drabbade edert ”Familjer pa aventyr” . I denna lite ytliga Engelska serie agnas en ”familj” hela uppmarksamheten utan avbrott i varje avsnitt. Det vore fint om det gjorts med ”Familjer pa aventyr” ocksa…som

    Gilla

 2. RE: Jakob Jonas på produktionsbolaget Art 89 osv..
  Efter ett tag led jag av att titta pa de flesta andra avsnitten fran Indonesian, Sydamerika och is viss man NZ! Jag skippade dem helt efter nagra avsnitt… I borjan var det intressant men sedan mest ”sama-same but different” och inte sa mycket different. Jag har inte mycket tid overs for besvarliga ”spoilt brats”.Boooring! Det var for mig och de flesta S/Y Mary som gallde 96%!! De barnen Lovis och Otto var annorlunda minsann!
  Det vore fint om Ni fick tillstand, eller is samarbete med Jakob & Art 89 fick tillgang till deras media och kunskaper, resurser och tillsammans med era egna bilder och video material (kartor och grafik…) kunde producera 4-5 avsnitt bara S/Y MARY och inget annat. Garna med mycket ”voice-over” av dig och dina familje medlemmar. Barn ar sa underbart direkta och arliga…
  Jag tror att en sadan DVD med Engelsk voice-over eller/och text pa tre fyra sprak (Sve. Eng. Fr. Ger. ) skulle kunna bli en lysande affar som kan ge manga seglare och landkrabbor stort noje. S/Y Mary som vi hade lyckan att traffa i Sydney och vi har foljt sedan dess ar unikt – det finns inget i bok form eller annorstades som liknar S/Y Mary’s glada aventyr. Jag tror det ar ”barnen”… plus plus.
  For fan, Linda du har val inte sa mycket for dig nu i vinter sa varfor inte detta ”projektet”
  Varma tropiska halsningar fran Abell Marina i the Whitsundays Queensland Australia

  Gillad av 1 person

   • Fint, snacka med Jacob Jonas etc.
    Det ligger till sa har 1.) Trakigast var utan tvekan Restaurant projected i Sydamerika. Var dag vaknade de upp till samma trakiga omgivning. Man undrade varfor flickan och sonen reste fran Sverige for denna enformiga och framtidslosa tillvaro. Bara for att gora ensamma pappa glad? 2) Sedan kom tontarna i Indonesien. Typer jag har traffat i verkliga livet som egentligen inget har att gora i Indonesian men utnyttjar sina penga-resurser for att sprida sin religiosa sectarian trams till dess pengarna ar slut och dom reser hem och berattar vitt och brett om sin ”gudaktiga mission”. Fy fan! 3) Nya Zealand var inte sa dumt pga av att dom reste omkring i landet och man fick see en hel del av vakra NZ. Men de var sa otroligt naiva ”gronjolingar” och det var nog tur for dom att de hamnat i ett sa sakert och laglydigt land. Men till slut ganska trakigt ”predictable” med NZ. Bra men tack och adjo!
    4) Inget av detta stammer pa S/Y Mary med deras dramatiska scenvaxlingar fron jordens alla mojliga och omojliga horn. Inget enformigt trams med bortskamda vilsna barn. Inget religiost trams av kritstna tontar, bara rakt pa som det var runt omkring pa det stalle de for tillfallet befann sig pa. Omvaxling sa det forslar. Och bast av allt, stor karlek i familjen utan trams och gnall och gnat som i det andra avsnitten. Det var alltid en befrielse och en doft av frisk luft nar de ”andra” var avklarade och TV-programmet kom att handla om S/Y Marys aventyr. Darfor kara Linda tycker jag att du bor ta ett snack med media killarna som du raddade! Utan S/Y Mary hade TV-serien nog fatt installas pga bristande intresse efter avsnitt nummer tva. En editerad och expanderad ”re-run” med bara S/Y Mary … ”S/Y Mary seglar igen” kommer sakert att dra bade gamla och nya tittare igen.
    Lycka till 🙂

    Gillad av 1 person

   • Jag tror din bild av oss har blivit något romantiserad med åren. Det är roligt att vi har gjort gott intryck, men det går bra att säga det utan att för den sakens skull skriva massa otrevligheter om de andra. Programidén bygger på att alla ska kunna känna igen sig och hitta sin egen favoritfamilj. Det förutsätter att vi är olika. Angående ett program om bara oss så är det stora problemet att det bara är sista halvåret av vår resa som är filmad. Om SVT hittar en ny familj nu, som kastar loss i år så har de helt andra förutsättningar i och med att de filmar redan från början. Nej, ska vi göra något mer ligger nog en bok närmare till hands. Men vi är rätt nöjda som det är. Resan var fantastiskt, men allt har sin tid. Vi gör andra grejer nu. Kram. /Linda

    Gillad av 2 personer

 3. Håller med Bo(b)sse NI var outstanding helt enkelt, det var äventyr på hög nivå. Och barnen var lysande!! Förslaget är kanon.

  Gilla

 4. Har försökt kolla på nya säsongen eftersom jag gillade den förra så mycket men det är ju inte samma sak utan er. Jag tyckte det märktes första säsongen att det var ni som var huvudfamiljen, verkade även som att avsnitten var uppbyggda så. De få minuter ni var med i första avsnittet av den nya säsongen var roligare och intressantare än resten av programmet. Tyckte det blev lite roligare andra avsnittet då Svalbard-familjen var med också då jag tycker deras jobb är intressant men jag vet inte om jag tycker de passar in i formatet ”Familjer på äventyr” egentligen, mer ”Förälder på äventyr”. En dokumentärserie om bara er resa hade ju varit det ultimata 🙂
  //Rebecca

  Gilla

 5. Ja, det var något som klack till i mig också när jag såg er i förra säsongen. Att våga det som så många inte vågar, men kanske vill innerst inne. Det visade att möjligheterna finns där. Tack för det!

  Gilla

 6. Håller i stort med inläggen ovan. Denna säsong har inte alls samma dragningskraft. Första säsongen var absolut er och mycket tack vare dina inlägg. Man längtade varje vecka att få följa er. Att följa en familj som åker till Thailand för att ”göra så lite som möjligt” är inte särskilt spännande. Det är väl bara att konstatera att det är svårt att upprepa en succé !

  Gilla

 7. Med tanke på att jag hellre ligger och skrotar än att skota hem är det kört va? http://resfredag.se/trimaran-pa-andamanhavet/ Hahaha!

  Läste alla kommentarer ovan och kan hålla med om att ni definitivt hade något i programmet som fick mig att haja till lite extra. Er utstrålning lyste verkligen igenom, och det coola är att du är sådan i verkligheten också. Tycker dock att det var jättekul att följa de andra familjerna också. Den här säsongen har jag bara tittat på första avsnittet, sen hanns det inte mer innan vi drog till Kambodja och Thailand. Imorgon börjar vår store kille i den svenska skolan här. Spännande!

  Gilla

   • Basta Linda, Jag ar medveten om att det inte kan bli perfekt, men med hjalp av dina artistiska bilder vi sett fran din fina kamera och trixande med animerade kartor och proffsigt ”voice-over” kan man bygga en inledning som ger tillrackligt bakgrund for att sedan overga i de filmade avsnitten – utan distraktioner fran Sydamerika, Indonesian (Sumatra?) och NZ Noth Island. Jag tror det ar detta ar vad folk hoppas pa. DESSUTOM Linda, det ar inte helt ovanligt att BOCKER ges ut med en DVD i en ficka i omslaget. (Jag far en tidning med DVD en gang i manaden!) Det Linda vore ”Bees knees” och mumma for alla beundrare av SY Mary’s besattning. Dessutom kommer Ni att tjana so mycket pengar att Ni far rad att utrusta S/Y MARY sa att hon kan seglas ensam av Lovis runt jorden ”unassisted” och sla rekorded pa varldens yngsta jordern runt seglare. Lovis – why not? Allt vad SY MARY behover ar betydligt mera el-produktion, tva water-makers, Satellite-com, 4G radar, AIS, Litium batterier och sedan ar SY MARY klar att koras av Lovis…

    Gilla

 8. Tycker ni var roligast att följa . Denna säsong känns som 3/4 familjer åkt i väg för de känner att de behöver det.. Visst kanske är det ofta så, men det uttrycks mkt så i serien. Tina behöver Afrika .. Forskarna behöver Svalbard .. Göteborgsföräldrana behöver ett brejk-år… ( barnen måste ju gå i skola / ha vardag) det enda som lockar mig denna säsong är Emma o Samuel som är softa och är på ställen jag själv varit på … Att följa en familj på sin start vore kul med segling … Vi ska lämna inom Sverige snart pga samhället och skolan , politiken, då vi inte känner oss trygga längre i Sverige och ser inte en framtid för våra barn där , men SVT är knappast intresserade av det då vi inte är särskilt pk av oss;) tack för en fin blogg och fantastiskt serie att följa er. 🙂

  Gilla

  • Icke ovantat… Jag kanner folk pa ”huset” i Stockholm och SVT ar rent ut sagt en anarkistisk kommunistisk propaganda central rakt mot sveriges culturella intressen, men de stods av en envis 70% majoritet av svenska folket sa vems ar felet? Jag kande vinden blasa efter ett Uppsala mord pa en sovande pojke (inget atal ens…) och andra personliga erfarenheter och jag flydde Sverige 1980. Jag gjorde en stor felbedomning pga att det inte tog vantade 10 ar, istallet otroligt konsequenta 40 ar, men detta tar tyvarr aldrig slut. Kom Down-under Equatorn till New Zealand, Australien eller nagra stallen i sodra Sydamerika. Har finns en framtid for vara kollektiva barn-barn och t.om. deras egna barn-barn. Ta garna kontakt med mig om du behover rad. Australien ar ett otroligt bra stalle att leva i 2016!

   Gilla

  • Hej ”Ellabella”, Jag håller med. Missionärsfamiljen i Ecuador berör även oss på ett sätt som ingen av de andra familjerna gör. Jag kan dock känna igen mig i det där som ni beskriver, att det politiska läget i Sverige känns otroligt olustigt. Vi har pratat om att sälja huset och skaffa oss en större båt istället. Så vi är fria att kasta loss när vi vill eller känner att vi behöver. Lite som en Noaks ark. Men jag är kluven, familj och vänner finns ju kvar här hemma. Annars hade vi nog blivit kvar någonstans ”down-under” som Bosse föreslår. Var tänkte ni ta vägen? Undrar Linda

   Gilla

   • Vi rekat Teneriffa . Bra klimat , bra skola, inga tiggare och minimalt med islam . Pga svårt med visum så funkar ej Australien och NZ. Hur gjorde du Bosse?

    Gilla

   • Jaha, du tänker så. Vi tycker situationen är olustig av precis motsatta skäl. Men lycka till på Teneriffa då, det är en trevlig ö. Bortsett från alla utlänningar som invaderar då förstås, de som envisas med sina gamla hedniska traditioner och umgås med varandra utan att vilja integrera sig i samhället 😉 /Linda

    Gilla

 9. Basta Ellabella, mitt svar ar att jag hade tur helt enkelt. Det var stort behov av tandlakare i Australian 1980 och ambasaden i Stockholm var imponerad av min engelska. Jag var blev praktiskt taget overtalad fran en naiv forfragan. ”UR SVERIGE I TID” som kungen kanske antydde?
  Mina foraldrar omkom i en bilolycka, min ”basta kompis” knullade min fastmo pa min fodelsedags fest och en grabb som sov over pa en (annan) fest blev kniv-mordad av en kvinna som sedan var pa flykt men aldrig ataledes i Uppsala nar hon gav sig till kanna. Jag tankte… det kunde vara mig som fatt kniv eftersom jag kande folk pa denna festen och sjalv ibland sov hos flickor. Min flickvan (forfarande…) forlorade sin lagenhet till en kompis som vagrade flytta fran hennes insats lgh och hade lagen! pa sin sida. Hon hade skilt sig pga av att ”ensamstaende” lonade sig battre men de levde ihop in min flickvans insats-lagenhet med Svenska lagen pa sin sida. Hon hade hyrt ut den pga av planer pa Australien, men det gick jag inte med pa.
  Pa landstings jobbet blev jag oskyldigt anklagad for sexuell ”bulling” nar jag patalade att var kvinnliga hygenist inte langre tog patient referrals pga av att hon mest behandlade kompisar illegalt i ”folkis”. Det blev genast och totalt en fraga om sexual bullying istallet, och jag forlorade en ny jobb ansokan. innom landstinget. Jag upptackte ocksa politisk koruption i landstinget, men jag larde mig att halla kaft och planera i tysthet. Jag kallades ”tandlakar djavul” av en lisence kontrolant och togs till rattegang utan bevis for att jag agde en TV pa avbetalning. Den TV’n hade min kara flickvan. En hel del och mycket annat utanfor mitt privatliv (som t.ex. Olov Palmes totala diktatoriska dominans) hande innom ett ar eller tva sa det var latt att overtala mig att emigrera. Allt detta ar nu dessbattre ”in the past” och jag har inte besokt Sverige pa 20 ar. Men allvarligt talat, Jag tror Nya Zealand gar lattare att emigrera till och nar du har bott i NZ ett tag kan man som NZ medborgare flytta till Australian. Trots allt erbjuder Australien sa mycket mer pa manga plan. Olika klimat, natur och kultur mm. Lycka till.

  Gilla

 10. Tack Linda. Ha ha va lustigt 🙂 trodde först att ni hade förstått.
  du generaliserar verkligen i din kommentar, men kom ner till Teneriffa så får du se 🙂 det var helt underbart att inte se en enda tiggare och endast 10 slöjor på gatan dessutom rent och fint , säkert och vänliga och hjälpsamma ” terifenos” vi älskar Teneriffa och våra spanska vänner . Vi talar ju flytande spansks och ser fram emot en tryggad framtid för våra barn där, något som vi inte kan se är möjligt i Sverige längre.

  Gilla

  • Klart jag generaliserade. Teneriffa är jättetrevligt. Vi köpte vår båt där. Och både Ludvig och jag har både bott och jobbat på Gran Canaria. Det var faktiskt där vi träffades. Men vi störs inte av vare sig slöjor eller tiggare, så det är i sig inget skäl för oss att flytta dit. Det är snarare intoleransen i samhället som oroar oss. Men jag brukar försöka hålla den här bloggen hyfsat fri från politik så vi får föra den diskussionen någon annanstans. Jag borde aldrig ställt frågan. Ursäkta. /Linda

   Gilla

 11. Oj oj Bosse händelserikt Liv. 🙂 vi gillar NZ , min man har en vän där och vi kan bo hos henne ett tag om vi vill, men vi har fastnat för Teneriffa , men NZ finns i våra tankar för det är ungefär som Sverige var ”Förr ” och så vill vi ha det och att våra barn ska få ha det. Tack för alla tips. Ha det gott !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s