Misslyckat fredagsmys

idol3

Kvällens Idol – begränsat kul

VÄSTRA HAMNEN, MALMÖ. Vi har inte haft någon teve sedan barnen föddes. Det finns ju så mycket annat man kan göra med sin tid. Men nu har det kommit fram att de andra barnen i skolan brukar leka kändisar på rasterna. Lovis och Otto har lärt sig mycket under resan, men några kändisar har de inte koll på. Så ikväll bestämde vi oss för att göra något vår familj aldrig gjort förut. Vi poppade popcorn och bänkade oss framför TV4 Play och Idol.

Lovis och Otto tyckte det där med popcorn var trevligt, men konstaterade ganska snabbt att ”det är synd att vi inte har en sån där teveapparat med skelett och naturprogram som moster Susanne har”. Sedan somnade Otto. Lovis hängde med ända till nyheterna, sedan gav hon också upp. Det blev ingen riktig succé. Ludvig och jag tyckte inte heller det kändes särskilt kul.

Nog måste det finnas roligare sätt att få koll på kändisar, än att kolla på teve? Förslag välkomnas.

11 reaktioner på ”Misslyckat fredagsmys

 1. Följer er fortfarande och förstår att allt verkar bra, trots den svenska vardagen. Att vara kändis i Sverige verkar inte vara så svårt. Det är bara att medverka i någon såpopera. Säg till barnen att vänta på programmet senare i höst som handlar om 4 riktiga kändisar, nämligen er.
  Jens och familjen i Phuket

  Gilla

 2. Snabbs klipp på youtube i allmänbildande syfte? Utifrån vem de andra på skolgården snackar om. Sedan ägna sig åt annat roligare 🙂 Jag tycker personligen att kändisar är ointressant men jag förstår ju att det, framförallt för barn/unga, kan vara svårt att inte ha koll på det som ”alla andra” har koll på. Som kändisar. Försöker dock stärka mina barn i att man inte MÅSTE göra och vara som ”alla andra”, eller ha samma intressen. Men det är ju bra ha ett val… Och… Era barn kan säkert inspirera till andra spännande lekar… 🙂

  Gilla

 3. Istället för tv- kanske en premuration av Illustrerad Vetenskap eller liknande. Allmänbildande, roande och fantastisk intressant. Berättas om andra slags kändisar än de som sjungar halvdant en vecka och glöms snabbt bort. Kram

  Gilla

  • Jo, men är rädd för att det inte är den typen av kändisar som de pratar om i skolan. Minns själv hur det var, när jag jobbade i Danmark och alla kollegerna pratade om sånt de sett på dansk teve på lunchen och fikarasterna. Aldrig känt mig så utanför … /Linda

   Gilla

   • Jag kan forsta hur du kande dig i Danmark. Nar jag flyttade fran Sverige till Australian var det en trevlig upptackt att man aldrig (nastan…) talade om TV-program. Jag tror det beror pa att det finns sa mycket annat att gora i Australien an att stirra pa en TV apparat. Dessutom fanns det raedan da 1980-talet sa manga TV och radio kanaler att i de flesta fall hade ingen tittat pa just den kanalen / programmet du ville snacka om.

    Givetvis blev det prat om vissa handelser /evenemang etc. men inte pa langt nar som i Sverige dar det standigt altades vad som tilldragit sig pa den Statliga Televisions kanalen ett & tva. Ha ha ha, men I Australien ar det istallet mera prat om sport, sa man kan ibland undra vad som ar best.

    Det forvanar mig att det anno 2014 fortfarande finns en ”kandis-kult” med de ytterst fa och tamligen ”ordinary” svenska artister osv. Men det gar att fejka! Ta reda pa de heta ”objectens” namn och googla – printa C&P raporter och las pa. Sen kan barnen sla sina klass-kamrater pa fingrarna med ”trivia galore”.

    Gilla

   • Haller helt med Linda!!!

    ”All is lost” var rena rama smorjan, aven om man som jag gillar Robert Redford. Han gjorde ett bra jobb med ett totalt orealistiskt fantasi script. Why why why – what a ”all is lost” oppertunity!

    ”Captain Phillips” daremot var en verkligt bra film, vard att se om igen. En ”must see movie” och aven om man inte gillar Tom Hanks sa varst mycket, i denna rollen var han perfekt – absolut trovardig. En av de mest sevarda filmerna detta aret, kanske pa manga ar.

    Gilla

 4. Glöm kändisarna ….
  Fortsätt göra som ni gjort .. lev livet utan att ängslas genom att sitta och titta på när andra lever sina liv….
  Kul att vi fick följa er resa … ni är häftiga !
  Pehr

  Gilla

 5. Köp ett ganska nytt Trivial Pursuit (eller liknande), spela i lag i familjen och snabbgoogla på namnen och korten på nöjesdelen?

  Vi har inte heller haft TV på många år – inget vi saknar men så behöver vi inte heller passa in med några skolkompisar längre…

  Gilla

 6. Jag tycker Ottos alternativ låter mycket bättre, vi har TV men aldrig kollat på vare sig Idol eller något annat, vi hamnar oftare framför naturprogram på kunskapskanalen. Är vi månne en weird family? ‘Fredagkväll med Malin’ på Barnkanalen brukar intervjua kändisar, kanske man kan snappa upp nån där?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s