Sändningsuppehåll

Verkar som om en av sändarna funkar, nu ska vi bara lista ut vilken.

Verkar som om en av sändarna funkar, nu ska vi bara lista ut vilken.

LABRADOR-GRÖNLAND. Nej, vi har inte kört på ett isberg och sjunkit. Även om det funnits gott om chanser i dimman. Däremot har SPOTen, vår automatiska satellitsändare, börjat krångla. Vad vi har förstått så slutade den sända ut vår position strax efter vi lämnat hamn. Men nu verkar det ut som den kanske fungerar igen. Vi får se hur länge det håller. Tills vi vet säkert försöker vi minst en gång om dagen uppdatera vår position manuellt på JordenRuntSeglarKlubbens hemsida: http://jrsk.org/karta.php?id=255

Annars allt väl ombord. Vi har inte sett några isberg på snart ett dygn, det är bra. Igår hade vi en grupp småvalar på besök, troligen späckhuggare. Ludvig såg också något som liknade en beluga. Och så har vi sällskap av två andra segelbåtar som även de ska till Grönland. Norska Skruff som avseglade samtidigt som oss, och kanadensiska Pelorus Jack som startade lite längre söderut. Tillsammans bildar vi en liten karavan med bara några sjömil mellan båtarna. Rätt trevligt faktiskt, trots att vi nästan aldrig ser varandra annat än som en liten prick på radarn.

Nu varm choklad och nybakta havrekakor.

En reaktion på ”Sändningsuppehåll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s