Mary af Rövarhamn på Facebook

Nu finns vi äntligen på Facebook

Nu finns vi äntligen på Facebook

NEWPORT, RHODE ISLAND. Vi kom fram till Newport igår. Och här blir vi kvar tills vi har fått igång vår värmare. Idag är det bara tolv grader ute, och inte mycket varmare inne. Det blåser kuling och väderleksrapporten utlovar regn till kvällen. Inte alls särskilt mysigt med andra ord. Men det utlovas bättre väder imorgon, och den felande pumpen bör vara framme på fredag eller lördag. Så det finns gott om hopp.

Ludvig har trotsat elementen, dragit på sig stövlar och sjöställ och tagit jollen in till byn för att fixa lite grejer för den fortsatta färden norrut. Barnen ligger under duntäcke och yllefilt i akterhytten och läser. Och jag sitter vid datorn i mössa och raggsockor och gör sådant som jag egentligen borde gjort långt tidigare, som att starta en Facebook-sida. Hoppas ni gillar den.

Klicka här för att följa Mary af Rövarhamn på Facebook

6 reaktioner på ”Mary af Rövarhamn på Facebook

 1. Så har jag gillat! Du kanske redan skrivit ett inlägg om detta men det hade vartit intressant att veta hur ni fiansierat resan. Jag själv älskar långresor och jag o min kile håller på o sparar ihop till vår bröllopsresa som ska gå jorden runt tänkte vi 🙂 hade varit kul att veta hur ni tänkte när ni sparade. Hur gjorde ni? Hur röknade ni utneran budget för 3 år? Om ni skriver enb ok nån gpng sjukt peppande den kmr vara för alla som vill göra en långresa, ni är beviset på atr man kan om man vill!
  Tror ni att ni kommer åka ut på nån mer långresa? Kmr du skriva när ni är hemmma? Skulle vara kul o intressant att läsa om hur ni och barnen tycker det är att vara hemma. Speciellt era barn som kanske inte riktigt kmr ihåg Sverige. O va spännande för er när som börjar skolan som måate ju ta med sig så mkt erfarenheter till sina klasskompisar. Ni gör en sådan häftig resa! Blir alltod glad då det kommer ett inlägg, du skriver så det är kul att läsa!
  Jag har aldrig seglat men har fått för mig att jag också ska segla jorden runt någon dag! 😉
  Njuuut i fullo av den tiden som är kvar på denna resan! 😀

  Gilla

  • Hej Ida,

   Ja du, det där med budget och ekonomi är kanske inte vår starkaste sida. Men vi gjorde väl ungefär som du, frågade andra hur mycket de gjorde av med och drog av lite. Inbillade oss att vi skulle klara oss på mindre än alla andra. Sedan räknade vi ut vad en timmes segling skulle kosta. Har för mig att vi kom fram till att det var ungefär lika mycket som en påse godisbilar (ca 17 kr). Därefter mätte vi alla utgifter/kostnader i antal seglingstimmar. Det gjorde det lättare att prioritera.

   Ska fundera på om jag inte kan skriva ihop ett inlägg på temat, nu när du ber så snällt. Och du, själva seglandet är den lätta biten på en sån här resa. Det lär du dig snabbt där ute. Det finns betydligt viktigare egenskaper som är svårare att lära sig. Som att kunna bita ihop och hålla humöret uppe även när det är jobbigt, till exempel. Men det fixar du. Man klarar mer än man tror när man måste. Det är rätt häftigt att veta.

   Kram, Linda

   Gilla

 2. I Newport blev vi utslängda från NY Yacht Club, trots att vi fått inbjudan från medlemmar att gästa klubben. Vi var däremot välkomna på både Ida Lewis och Newport YC utan inbjudan.

  Ett tips på bra ställe att stanna strax före Cape Cod-kanalen är Hadley Harbour. Mycket skyddat och fint, familjen Forbes bjuder på gratis bojar + bra internet (Telroom).

  Gilla

  • Där ser man. Vi ligger ankrade precis utanför Ida Lewis men har inte varit där än. Tack för hamntipset, ännu inte bestämt vilken väg vi ska ta norrut Kanske rundar Cape Cod via Martha’s Vineyard eller Nantucket istället. Stannade ni i Gloucester på väg norrut? Undrar Linda

   Gilla

   • Vi stannade i Gloucester på vägen, men var aldrig iland. Sov bara över natten.
    Vi låg några dagar i Provincetown viket var trevligt.
    Dessutom sannade vi på Isles of Shoals innan vi seglade sista biten upp till Maine. Första ankringen där var vid Richmond Island.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s