Den som väntar på något gottFORT-DE-FRANCE, MARTINIQUE. När vi lämnade Santa Helena skulle det dröja 25 dygn innan vi satte våra fötter på landsbacken igen. Och det var inte utan att förväntningarna var rätt höga när det var dags för landstigningen i Franska Guyana. Kourou är ingen stor metropol, men fruktmarknaden var fantastisk och barnen fick sin efterlängtade glass. Jag hoppades också på internet, för första gången sedan vi lämnade Namibia sex veckor tidigare. Men mina förhoppningar grusades snabbt. Det mobila nätverket i Franska Guyana är inte värt namnet, och något öppet wifi hittade vi aldrig.

Har man väntat så länge gör det ingen stor skillnad om man väntar lite till. Men jag måste medge att jag ändå var rätt desperat när vi närmade oss Martinique häromdagen. Så vi satte direkt kurs på viken utanför Bakoua Hotel där det enligt uppgift från Kalle på S/Y Elin skulle finnas utmärkt gratis wifi, åtminstone med karibiska mått mätt. Kalle hade rätt, och jag har äntligen kunnat ladda upp bilder igen. Ja, till och med några korta videoklipp. Jag har en hel del kvar, men ta gärna en titt redan nu.

Klicka här för att titta in i vårt bildgalleri på Flickr.

3 reaktioner på ”Den som väntar på något gott

 1. Underbart! På McDonald’s hade de bra gratis wifi 🙂
  Vårt tips på en fin ankringsvik över natten är pyttelilla lugna Anse Noir på västkusten, mittemot och söder om Fort De France. Där är man ensam om natten när småbåtarna stuckit. Fin strand!
  Rekommenderar verkligen vackra och mysiga St Pierre med spännande vulkan och ruiner!
  Har haft svårt att storhandla på Martinique, men hittade i.a.f. ett bra tvätteri i St Pierre. Storhandling var lättare i Sainte-Anne.
  Njut nu! Kram!!!

  Gilla

  • Åh, tack för tipsen. Ett bra och inte alltför dyrt tvätteri ligger bra högt på min önskelista just nu. Tvättade senast i Kapstaden, för en sisådär 10 veckor sedan. Kram. L

   Gilla

   • Gamla sjo-bjornar holl pa en strikt ”fyra-dagars rutine” nar det galler sina underklader! Fran forsta dagen:
    1) Inte ovantat: Y-fram & insida
    2) Nasta morgon: Y-bakat & insidan,
    3) Y-fram & pa utsidan och
    4) Y-bak & pa utsidan och
    5) borja om fran 1) med nagra stank vinager.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s